• Jasno je da je majka Ognjena Amidžića imala značajnu ulogu u oblikovanju osobe u koju je izrastao i čovjeka kakav je u konačnici postao.Odlaskom voditeljičinog oca, novinara Zorana Amidžića, tijekom njegova djetinjstva majka mu je postala jedini uzor kojem se divio.

Oslanjao se na njezinu podršku za sve što je naučio, pokušao ili postigao, a smatra se da je tražio njezin savjet prije nego što se odlučio razvesti i prvi i drugi put.Jasno je da se majka Ognjena Amidžića, utjelovljenje tradicionalnih vrijednosti i snažnog uvjerenja u važnost braka, odlučila ne suprotstaviti svom sinu izravno. Na kraju je prihvatila njegove izbore i ostala mu čvrsta podrška u svemu što se događalo.

  • Svoju snahu Danijelu dočekala je raširenih ruku.Kad je u njezin život došao unuk Matija, s njim se još više zbližila, a čini se da sličnu vezu dijeli i s novom snahom Minom, koja također ponosno nosi ime Amidžić.Kad se Perun rodio, Mina i Ognjen rijetko su izlazili iz svog raskošnog doma.

Minin porođaj i kasniji odgoj sina zahtijevali su poprilično vremena, pa se vjeruje da su rijetko posjećivali baku u Šabac.Kako su se obaveze smanjivale, a Perun manje zahtjevan, odlučili su posjetiti Ognjenov rodni grad, zajedno s njegovom majkom i Mininom svekrvom.Svi u susjedstvu pričaju o ovom susretu, a smatra se da će to biti tema razgovora i nakon povratka gostiju u Beograd.

BONUS:
Nema sumnje da je mozak najvažniji organ u ljudskom tijelu, koji nadzire sve procese koji se odvijaju u nama. Neophodno je pravilno njegovati pamćenje, ključni element za svakodnevno funkcioniranje, kako bi se održalo njegovo zdravlje tijekom duljeg razdoblja. Kao pomoć u očuvanju sjećanja značajan prijedlog iznosi Vladeta Jerotić, ugledni akademik iz Srbije.

Tvrdi da redovita praksa učenja pjesme ili molitve igra ključnu ulogu u tom nastojanju. Ovaj pristup naglašava važnost stalnog stjecanja novih znanja i vještina kako bi um ostao bistar. Štoviše, uz kognitivne vježbe, odgovarajuća prehrana ključna je za osiguravanje vrhunskih performansi mozga. Ugledni srbolog Vladeta Jerotić navodi da se učinkovito čuvanje pamćenja može postići učenjem nove pjesme ili molitve svaki dan.

  • Ovaj pristup naglašava nužnost stalnog stjecanja novih vještina i znanja kako bi um ostao oštar. Unatoč tome, ključno je priznati da prehrana igra jednako vitalnu ulogu u osiguravanju optimalnog rada mozga. Masna riba poput lososa, skuše, tune i haringe bogata je omega-3 masnim kiselinama za koje je dokazano da poboljšavaju kognitivne sposobnosti i smanjuju rizik od demencije.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here