• Moramo da kazemo kako je sve počelo tako što je ova pjevačica Aldina Bajić i njen suprug kako su ga nazivali vrsnim muzičarem Adis Ciguri počeli da otkazuju nastupe. Svima je bilo pomalo čudno zašto je navodno sad Adis u zat voru, šta se to desilo?

naime, naša redakcija kako prenosi jedan portal je dobila video snimak na kome kazu d ase jasno vidi kako Aldina sjedi na kaucu i kako kraj nje cuci njen suprug, ona mj na tom snimku daje mobini telefon nakon čega on počinje jako da je uda’ra u glavu toliko jako da je pala na pod a tu ne prestaje drama, nego je šutira n0gama, čupa i vuče za kosu po sobi.

Ljudi su prestravljeni, ne vjeruju, a redakcija tog portala kaze da video snimak nece objaviti zbog zaštite privatnosti. Naveli su još neke informacije, a sve detalje i sami mozete da prčitate u nastavku ovog teksta: Ona je navode dalje u bolnici pod jakim lijekovima.

bonus:

Nema sumnje da je mozak najvažniji organ u ljudskom tijelu, koji nadzire sve procese koji se odvijaju u nama. Ključno je pravilno njegovati pamćenje, ključni element za svakodnevno funkcioniranje, kako bismo što dulje održali njegovo zdravlje. Kao pomoć u očuvanju sjećanja, Vladita Jerotić, ugledni akademik iz Srbije, daje značajan prijedlog.

Prema njegovim riječima, dosljedna praksa svakodnevnog učenja pjesme ili molitve igra ključnu ulogu u ovom nastojanju. Ovaj pristup naglašava važnost stalnog stjecanja novih znanja i vještina kako bi um ostao bistar. Osim toga, uz kognitivne vježbe, odgovarajuća prehrana ključna je za osiguravanje optimalnog rada mozga. Ugledni srbolog Vladeta Jerotić tvrdi da se učinkovito čuvanje sjećanja može postići svakodnevnim učenjem nove pjesme ili molitve.

Ova praksa naglašava važnost stalnog stjecanja novih vještina i znanja za održavanje uma oštrim. Unatoč tome, bitno je priznati da prehrana igra ključnu ulogu u održavanju optimalnog rada mozga. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u velikim količinama u masnoj ribi poput lososa, skuše, tune i haringe, dokazano poboljšavaju kognitivne sposobnosti i smanjuju rizik od demencije.

         

  • Istraživanja pokazuju da uključivanje masne ribe u vaše tjedne obroke može poboljšati rad mozga. Omega-3 masne kiseline vitalne su za očuvanje zdravlja mozga i živčanog sustava. Ove masne kiseline važne su za očuvanje cjelovitosti i fluidnosti potrebne za optimalan rad mozga, jer pomažu u održavanju zdravlja staničnih membrana.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here