• Tamara Vučić, prva dama Srbije, ovog je vikenda imala brojne poslovne obveze. Osim što je predstavila radnu sobu ukrašenu raskošnim ukrasima i stolom od punog drva, pokazala je i predanost radu vikendom.

Sin Tamare Vučić napisao joj je pismo, a osjećaji izneseni u njemu inspirirali su Tamaru da ustraje u ispunjavanju svojih obaveza.Naime, Vukan Vučić je na radni sto u svojoj radnoj sobi stavio srdačno pismo upućeno svojoj majci.

  • Tamara je dosljedno otvoreno govorila o svojoj izuzetno bliskoj vezi sa sinom, često dijeleći njihove zajedničke aktivnosti na svom Instagramu. One se kreću od zajedničkog kuhanja do bavljenja raznim edukativnim igrama, koje ne samo da potiču razvoj djeteta, već i značajno pridonose jačanju majčinskog odnosa.

BONUS:
Kako ljudi stare, dolazi do prirodnog opadanja metabolizma, pri čemu žene doživljavaju ovaj fenomen značajnije tijekom i nakon menopauze, koja se obično događa oko 51. godine. Smanjenje razine estrogena i progesterona predstavlja potencijalni rizik za gubitak koštane mase. i mišićnu masu, uz povećanu vjerojatnost debljanja.

Revitalizacija metabolizma tijekom menopauze predstavlja značajan izazov; međutim, to nije nedostižan cilj. Bitan čimbenik je naglasak na tjelesnoj aktivnosti, koja je ključna u ovoj fazi života.Suprotno uobičajenim zabludama, snažno se savjetuje sudjelovanje u vježbama snage, jer ne samo da povećava gustoću kostiju, već i značajno smanjuje rizik od stanja kao što su osteoporoza, dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti i artritis.

Bitno je prepoznati da trening snage ne doprinosi problemima sa zglobovima; nego djeluje kao zaštita od brojnih kroničnih bolesti. Dodatno, uvode se joga i pilates kao izvrsne alternative za bavljenje tjelesnom aktivnošću.Fizički aktivan način života i dosljedna tjelovježba ključni su za održavanje mišićne definicije, povećanje metaboličke učinkovitosti i poticanje pravilne probave.

Bez obzira na konkretnu tjelovježbu – bilo da je riječ o vožnji bicikla, hodanju ili bilo kojem drugom obliku tjelesne aktivnosti – svaka igra ključnu ulogu u mršavljenju, osobito tijekom faze menopauze kada rizik od pretilosti raste. Uravnotežena prehrana ključna je za poticanje zdravog metabolizma. Postoji jaka korelacija između tjelesne aktivnosti i odgovarajuće prehrane.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here