• Nedavno su Novosađane dočekale pozitivne vijesti. Grad već niz godina dosljedno nudi godišnju pomoć najugroženijim umirovljenicima unutar zajednice.Ove godine naknada je povećana na 20 tisuća dinara, što je znatno više u odnosu na dosadašnjih 10 tisuća dinara. U Novom Sadu pravo na ovu pomoć ostvarit će ukupno 6.165 umirovljenika, uz mirovinu manju od 24.987,67 dinara.

Opština Novi Sad je finansijskim planom za 2024. godinu opredelila sredstva za pomoć privredi, posebno namenjena stanovnicima u krugu grada. Ta sredstva umirovljenici mogu podići u bilo kojem poštanskom uredu ili u banci P0štanska štedionica uz predočenje valjane osobne iskaznice. Nadalje, socijalno ugroženi umirovljenici u Novom Sadu zatražili su pakete solidarne pomoći, a objavljena je lista njihove rang liste.

Kako bi poboljšao ekonomski položaj stanovnika, gradonačelnik Novog Sada donio je odluku o novčanoj pomoći od 20 tisuća dinara za više od 6.165 umirovljenika na području grada. Ova potpora posebno je usmjerena na one čije su mirovine ispod 24.987,67 dinara. Sprovođenje ove odluke ima za cilj jačanje finansijske stabilnosti različitih pojedinaca i grupa u Novom Sadu.

Ovom odlukom novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 5.000 dinara dobiće 1.661 korisnik prava na socijalnu pomoć. Osim toga, ova potpora odnosi se na 1.751 roditelja ili skrbnika djece s poteškoćama u razvoju koja su upisana u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, uključujući Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i njezin Dom učenika.

Nadalje, ovu financijsku pomoć će dobiti 363 osobe koje koriste dnevne centre i usluge namijenjene podršci odraslim i starijim osobama s tjelesnim i intelektualnim teškoćama, a koje nudi Škola za osnovno i srednje obrazovanje ‘Milan Petrović’ u suradnji s Učenikom. Kuća. Osim toga, 212 udomljene djece s prebivalištem u Gradu Novom Sadu o kojima skrbe udomiteljske obitelji također će imati koristi od ove potpore.

U konačnici, ova inicijativa financijske pomoći osigurat će pokrivenost za 48 osoba koje koriste usluge dnevnog boravka za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Domu Veternik u Veterniku, uz usluge podrške koje omogućuje Dom Veternik. To je detaljno razrađeno u budžetu Grada Novog Sada. Naša pomoć je posebno prilagođena stanovnicima u nadležnosti grada. Fizičke osobe sada ta sredstva mogu podići u raznim poštanskim uredima te u banci ‘P0štanska štedionica’ uz predočenje važeće osobne iskaznice.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here