• Sportski centar Jablanica služi kao utočište za one koji su najviše pogođeni poplavama koje su zahvatile razne krajeve Bosne i Hercegovine. Dok točan broj pojedinaca koji se trenutno nalaze u centru ostaje nejasan, postoji kontinuirani priljev novih volontera i spasitelja.

Pristižu konvoji s paletiranom robom, a očekuje se i dolazak spasilaca iz Srbije.Almira Kukić, čija je obitelj iskusila udar poplava, ispričala je za Kurir potresne događaje te kobne noći.Voda je počela rasti, što je natjeralo obitelj da pokuša vratiti poplavnu vodu koja je ušla u njihov dom. Babo se spustio na donji kat, dok je mlađi brat ostao dolje. U pokušaju da ga spasi, baka je morala nogama razbiti prozor.

Mlađeg brata je odnijela nabujala voda, očajnički se hvatajući za voćke da se spasi. Poplava je izbrisala sve što im se našlo na putu. Babo je uspio spasiti i majku i drugog brata, a spas su potražili na krovu kuće. Mnogi životi su izgubljeni, uključujući i živote brojnih susjeda, ali postoji odlučnost da se ponovno djeluje. Svi pomažu, svi su tu”, rekla je kroz suze za Kurir Almira Kukić.

  • Ajla Šubara, volonterka u prihvatnom centru, dala je uvid u prilike u spasilačkom centru. Surađujemo s Crvenim križem, a civilna zaštita je pozvala sve građane da se u što većoj mjeri uključe. Iako razmjeri katastrofe u početku nisu bili poznati, odmah smo reagirali na prvi poziv. Posvećeni smo poduzimanju svih potrebnih mjera da se katastrofa što prije otkloni, rekla je Ayla za Kurir.

Prema njegovoj izjavi, prihvatilištu mogu pristupiti isključivo obitelji koje su registrirane pri Crvenom križu.

  • Pojedinci su stigli sa stvarima koje su im olakšale spašavanje. Zalihe uključuju odjeću, hranu i osnovne potrepštine potrebne za obitelji koje se nalaze u skloništu, kao i za spasioce i volontere. Oni koji žele da daju svoj doprinos mogu da se obrate nadležnima koji će se pobrinuti da donacije budu raspoređene u oblastima gde su najpotrebnije, prenela je Kuriru volonterka.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here