• Neda Ukraden pjevačica je poznata prije svega po svom milozvučnom glasu i svojim glazbenim doprinosima, a ne po bilo kakvim skandalima i kontroverzama. U novije vrijeme svoj fokus maknula je s glazbe i odlučila više vremena posvetiti obitelji i unucima, što joj donosi veliko zadovoljstvo. Rođendansku proslavu upriličio je Žika Jakšić, koji je pozvao brojne javne osobe da prisustvuju svečanosti.

Među prisutnima je i slavna pjevačica Neda Ukraden, koja je ove godine publiku osvojila svojim besprijekornim stilom i modnim odabirom. Ukrasivši upečatljivu nijansu ljubičaste, Neda je, uz Iakocu, odjenula usklađenu kombinaciju koja je sadržavala elegantnu odjeću, raskošnu bundu i sofisticirane štikle. Poznata po svom pronicljivom ukusu, Nedina odjeća svakako je ostavila izvanredan dojam, izazvavši divljenje svih prisutnih. Ipak, važno je napomenuti da se Neda Ukraden neočekivano uplela u skandal svjetskih razmjera.

Nedina popularna pjesma ‘B0mba’, izvedena tijekom ‘Be0vizije’ 2020., rezultat je produkcijskog rada Dušana Bačića i Dejana Nikolića. Iznenađujućim razvojem događaja, grupa Nebulios, koja predstavlja Španjolsku na ovogodišnjoj Euroviziji, odabrala je pjesmu pod nazivom ‘Zorra’, koju su osmislili Mark Das0usa, Genis Trani i Mary Bass, a koja nevjerojatno podsjeća na Nedinu skladbu. Značajna sličnost između ova dva djela izazvala je val komentara i optužbi za plagijat na platformama društvenih medija. Brojni slušatelji istaknuli su jasnu sličnost, intenzivirajući raspravu oko ulaska Španjolske u cijenjeno natjecanje koje će se održati u svibnju u Malmöu u Švedskoj.

Bez obzira na razlike u jeziku i izvođačima, skladbe ‘Z0ra’ i ‘Bomba’ pokazuju mnoštvo sličnosti koje su priznali i brojni slušatelji. Oba djela karakteriziraju živahni ritmovi i očaravajuće melodije koje brzo zaokupljaju publiku. Štoviše, ove pjesme istražuju temu ljubavi i izražavaju duboke emocije. Dodatno, dok vokalisti pokazuju slične stilske pristupe, svaki donosi svoj osebujni šarm.

Ispričavamo se španjolskim sudionicima; međutim, doznalo se da je Nedina pjesma četiri godine prije nezakonito snimljena. Objava na ‘Iksu’ (prethodno nazvanom Twitter) pokazuje da bi španjolski unos, Eur0song, trebao biti diskvalificiran zbog nepridržavanja utvrđenih propisa. Postupci žirija u ovoj stvari su od velikog interesa za nas. Ostaje neizvjesno hoće li priznati sličnost svoje skladbe s Nedinom pjesmom, kao što je već navedeno.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here