• Sestra Saše Popovića ostvarena je i uspješna osoba. Mnogi su ostali zatečeni otkrićem da su Saša Popović i Ivanka Popović, bivša rektorica beogradskog sveučilišta, zapravo u rodbinskoj vezi.Ova poznata i dojmljiva žena je rođena sestra Saše Popovića, iako o tome nikada nisu govorili u javnosti.

Prvi izvještaji koji su se pojavili na internetu govorili su da su Saša i Ivanka braća i sestre po stričevima. Ekipa Kurira obratila se Popoviću za komentar, no on se nije oglasio. Naknadno su kontaktirali prof. dr. Popovića, koji je dao točnu informaciju, iako je njegovo objašnjenje nedovoljno rječito.

Sestra Saše Popovića imala je značajnu poziciju u državi – naša veza seže kroz sedam generacija. Međutim, ne bih to kategorizirao kao blisku vezu. Osim senzacionalnih aspekata, ne razumijem relevantnost ove informacije, naveo je tada u poruci rektor Beogradskog sveučilišta.

Ivanka Popović, koja je prethodno bila rektorica Sveučilišta u Beogradu i predavala na Tehnološko-metalurškom fakultetu, prošle je godine izabrana za potpredsjednicu Europskog udruženja sveučilišta (UEA).

Ivanka je rođena u Rio de Janeiru 1959. godine. Njezin djed Daka Popović bio je senator i bio je inauguracijski ban Dunavske banovine, dok je njezin otac Gavra Popović bio jugoslavenski diplomat i obnašao dužnost veleposlanika. Osim toga, Alimpije Popović, Ivankin ujak i svećenik Srpske pravoslavne crkve, postao je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svjetskog rata, što je, između ostalog, navedeno u Ivankinoj biografiji.

Saša je otkrio detalje o obiteljskom poreklu iz kojeg potječe.Prethodno navedena imena nemaju veze s Popovićem; međutim, već je utvrđeno da Saša potječe iz novosadske svećeničke obitelji. Njegov djed služio je kao svećenik u crkvi koja se nalazila u glavnom gradu Vojvodine.

  • U Novom Sadu su moj djed i njegova braća služili kao svećenici u lokalnim crkvama. Uživala sam u lijepom i bezbrižnom djetinjstvu. Naša je obitelj stanovala u prostranoj kući koja je pripadala crkvi, zajedno s obitelji mog strica. Do nas je bila ugostiteljska škola koja je imala sportsko igralište uz luku. Svakog bih jutra izjurio s loptom van, energično žonglirajući njome, udarivši je pet tisuća puta da ne dotakne tlo”, prisjetio se bivši direktor “Granda.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here