• Bosnu i Hercegovinu u srijedu je potresla objava da je preminula talentirana pjevačica Mensura Salkić iz Lukavca. Putem svog Facebook profila, Mensura je često prenosila svoje emocije i borbe, pružajući uvid u izazovna vremena s kojima se suočavala. Njezine objave iz 2018. otkrivaju duboku tugu i stalnu unutarnju bitku.

Dana 24. augusta 2018., Mensura se osvrnula na svoj život, izjavivši: “Vidim bolno srce, greške i bol kada pogledam unazad. Međutim, kada pogledam u ogledalo, prepoznajem snagu, naučene lekcije i osjećaj ponos na sebe…

U iskrenoj objavi od prije mjesec dana, izrazila je: “Vođena nemirnom dušom, lutam… Sada shvaćam da stojimo na rubu svemira… Ispred mene su oni koji me prate… Iza u meni leži ponor razaranja…

Postovi koje je objavila možda su ukazivali na potrebu za podrškom u izazovnim vremenima 2018. Međutim, posljednja godina njezina života bila je obilovala radošću i smijehom, što je često pripisivala svom suprugu Alemu. Otvoreno je izrazila svoju zahvalnost dijeleći iskrene poruke i fotografije.Više o ovoj srceparajućoj priči i Mensurinom putovanju saznajte u priloženom videu.

BONUS:
U takvim situacijama najučinkovitiji instrument je čačkalica; mora biti dovoljno čvrst da izvrši zadatak, a da pritom bude tanak i kompaktan. Počnite s čišćenjem i rezanjem paprika, a zatim ih stavite u pećnicu da se peku. Kako biste upotrijebili čačkalicu, pažljivo je umetnite ispod kožice i nježno povucite prema krajevima paprike, koristeći prste da odvojite kožicu koja je olabavila. Posudu ili pladanj prije pečenja dobro prekrijte aluminijskom folijom, stisnite rubove kako zrak ne bi izlazio.

Nakon što su paprike pripremljene, spremite ih u posudu, a folija neka ostane netaknuta; ostavite ljute papričice da odstoje poklopljene 20 minuta. Para koja ostaje “zarobljena” ispod folije pomoći će u odvajanju kožice od mesa, čineći postupak guljenja znatno jednostavnijim. Kako biste ohladili paprike kada ih pečete u pećnici bez folije, ljute papričice brzo skupite na jednu “hrpu” i pokrijte većom zdjelom.

Korištenje ove tehnike će proizvesti isti učinak parenja kao aluminijska folija, dajući ekvivalentne rezultate. Paprike omotajte kuhinjskim papirnatim ručnikom. Cijele paprike mogu se peći na tradicionalnom roštilju ili na plinskom štednjaku. Koristan savjet Marthe Stewart za guljenje pečene paprike je da ljutu papričicu nakon pečenja odmah zamotate u kuhinjski papirnati ubrus i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here