• Sa samo 21 godinu, Erin Lavery je prošle godine počela osjećati niz neobičnih simptoma, uključujući uporan kašalj, migrene i kvržicu na vratu. U početku su liječnici njeno stanje pripisivali nedostatku željeza. Nažalost, stvarnost se pokazala puno težom.

Ova mlada žena sada pokušava upozoriti druge na važnost ne previdjeti ono što se može činiti blagim i bezopasnim simptomima, jer je otkrila da je njezin stalni kašalj zapravo pokazatelj trećeg stupnja raka. U septembru prošle godine Erin je dobila uporan kašalj kojeg se nije mogla otresti. Međutim, s obzirom na njezinu povijest astme u djetinjstvu, 21-godišnjakinja je to isprva odbacila. Mjesec dana kasnije otkrila je kvržicu na vratu i odlučila otići kod obiteljskog liječnika na pregled.

U početku su liječnici mislili da su njezini simptomi povezani s natečenim limfnim čvorovima i nedostatkom željeza. Međutim, tijekom idućih sedam mjeseci njezino se stanje znatno pogoršalo, postupno su se javljale migrene, vrtoglavica i umor. Budući da joj je zdravlje ozbiljno narušeno, neko vrijeme nije mogla ići na posao, navodi The Mirror.

U početku je Erin pokušavala zadržati tipičan način života; no nakon nekoliko mjeseci osjetila je da joj stanje ne ide na bolje. Kozmetičarka se zatim raspitala kod liječnika o tome da je uputi u bolnicu, što je dovelo do toga da je poslana na biopsiju.

  • “Doživjela sam pogoršanje svog stanja, ali je moj liječnik opće prakse mislio da su moji simptomi povezani s niskom razinom željeza. Osim toga, ‘odbacili’ su me od kontracepcijskih pilula, jer su sumnjali da bi to mogao biti krivac, a propisani su mi i lijekovi poput steroida kako bi se utvrdilo hoće li ublažiti moje simptome. Međutim, ništa se nije pokazalo učinkovitim. Stoga sam se tijekom posljednjeg posjeta u vezi s mojom kvržicom raspitala o daljnjim pretragama u bolnici i oni su pristali da me upute,” priča Erin.

Erin je posjetila bolnicu na svoj prvi pregled u srpnju, a do 9. kolovoza je bila podvrgnuta svojoj prvoj biopsiji; međutim, razdoblje čekanja na nalaze za nju se pokazalo sve većim izazovom.


“Kozmetičarka priča: ‘Nakon biopsije simptomi su mi se brzo pogoršali. Dva tjedna bilo mi je teško napustiti krevet, a ponekad sam teško disao. Zaista nikad u životu nisam doživio tako nisku točku. Moja majka je kontaktirala bolnicu i oni su odmah izvršili daljnje pretrage. Istog dana dobila sam dijagnozu limfoma.”

  • Erin je svoju kemoterapiju započela 6. rujna i očekuje se da će nastaviti sljedećih šest mjeseci. Dok ona ima punu nadu u svoj oporavak, budućnost je i dalje nepredvidiva. Trenutno radi na povećanju svijesti o svom stanju.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here