• U današnjem svijetu bolovi u zglobovima, problemi sa spavanjem ili problemi povezani s prekomjernom težinom ili bolovanjem od gripe postali su prilično rašireni među pojedincima. Ovaj začin pruža izvanredne prednosti ne samo za ove probleme, već i za brojne druge bolesti. Donosimo vam najbolje zdravstvene recepte iza kojih stoji veliko iskustvo! Dok je kumin glavni začin u mnogim kuhinjama, njegove dobrobiti većini ostaju nepoznate. Što možete stvoriti s njim?

Web stranica Healthline također ističe ove prednosti. Pomaže probavi i značajan je izvor željeza. Može pomoći u upravljanju dijabetesom i pomaže u regulaciji visokih razina kolesterola. Osim toga, učinkovito djeluje kao preventiva protiv raka debelog crijeva i gušterače. Sa svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, nudi dobrobiti čišćenja i zaštitu od bolesti srca. Štoviše, ima sposobnost poticanja metabolizma.

Procijedite smjesu i dodajte je u sva slana jela kako biste zaštitili bubrege od štetnog djelovanja natrija. Djeluje brzo, pružajući olakšanje kod žgaravice i refluksa – jednostavno ga žvačite kratko vrijeme u ustima. Osim toga, pomaže u ublažavanju plinova i nadutosti. Ova mješavina obiluje kalcijem, vitaminima A i B12, zajedno s kalijem i magnezijem, što je čini izvrsnim izvorom hranjivih tvari za naše kosti i zglobove. Dostavlja željezo u tijelo, što je korisno u borbi protiv anemije. Štoviše, poboljšava pamćenje, a istovremeno rješava tjeskobu i umor.

Ovo ima blagotvoran učinak na razinu melatonina, što posljedično pomaže osobama koje se bore s nesanicom. Postoje različiti “uradi sam” recepti za različite probleme. 1. Za bolju probavu, pomiješajte malu količinu sušenog đumbira s mljevenim kimom i prstohvatom crnog papra. Nakon jela, uzmite 1 čajnu žličicu ove mješavine pomiješanu s 1 čašom vode.

Za ublažavanje žgaravice, prije gutanja kratko prožvačite 1-2 komadića kima u ustima. Ovaj lijek smiruje žgaravicu i pomaže u sprječavanju refluksa. Za simptome prehlade i gripe pomiješajte 15 g cijelog kumina s 400 ml vode, a zatim kuhajte smjesu dok ne ostane samo 100 ml. Uzimajte 20 ml ove tekućine svako jutro i večer. Za ublažavanje mučnine pomiješajte mljeveni kim s medom i uzmite nakon obilnog obroka.

Za ublažavanje želučanih tegoba pomiješajte 3 grama mljevenog kima s mlakom vodom i popijte smjesu. Za kontrolu dijabetesa dodajte mljeveni kumin u čašu vode i pijte jednom ili dva puta dnevno kako biste učinkovito regulirali razinu šećera u krvi. Ovu praksu treba provoditi najviše tjedan dana, nakon čega se preporučuje pauza. Kumin također podržava zdravlje kostiju, jer obiluje vitalnim mineralima i nutrijentima koji poboljšavaju snagu, strukturu i pokretljivost kostiju, uključujući kalcij, vitamine A i B12, zajedno s kalijem i magnezijem.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here