• Brojni pojedinci poznaju kultni jugoslavenski film “Žikina dinastija”, a mnogi mogu bez muke izrecitirati stihove iz njega. Nekoliko glumaca prikazanih u tom filmu uspostavilo je uspješne glumačke karijere. Ipak, jedna je osoba netragom nestala, a danas otkrivamo njegovu sudbinu.

Sudbina je odredila da će svoju smrt dočekati na način sličan svojoj majci – sama na ulici. U jednom od svojih nekoliko intervjua, primijetila je: “U siječnju 1991. moja je majka neočekivano preminula na ulicama Beograda dok se sukob u Jugoslaviji intenzivirao, što me navelo da ostanem u Londonu i krenem na novo životno putovanje.

Taj dan u siječnju 2021. bio je ključna prekretnica, a igrom sudbine dočekala je svoju smrt na sličan način – doživjevši srčani udar na ulicama Atene. Zanimljivo, malo tko zna da Rialda Kadrić potječe iz “mješovitog braka”. “Dopustite mi da podijelim svoje nasljeđe: moj djed je bio Rus, moja majka je bila Srpkinja, a moj otac je bio musliman, a ja sam odrastao u Srbiji.

“Udata sam za čovjeka srpskog, mađarskog, hrvatskog i židovskog podrijetla; često ga se prikazuje kao budalu jer se i dalje identificira kao Jugoslaven”, primijetila je glumica u jednom trenutku. Na obrtu je surađivala s Dragomirom Bojanićem Gidrom, Darom Čalenić, Markom Todorovićem i Jelenom Žigon. U seriji joj je partner bio Vladimir Petrović, koji također debitira značajnom ulogom. Marija Todorović, kasnije Pavlović, upisala je ukupno osam nastupa. Jovan Marković, tvorac serije, ranije je za Kurir ispričao da su Rialda i Vlada odlično odigrali iako nisu bili profesionalci.

Dok su odrastali, imali smo mogućnost pronaći zamjene; međutim, to je bilo nepotrebno jer su bili izvanredni. Rialda Kadrić, osam godina mlađa od Vladimira Petrovića, prvi poljubac na ekranu doživjela je sa samo 14 godina, što je prilično neuobičajeno.

Zanimljiva podudarnost odnosi se na dob ikonične Rialde u vezi s njezinim sinom. Sa samo 20 godina utjelovila je Mišinu majku u filmu “Što se dogodi kad se ljubav rodi” iz 1984. godine, dok je Nikola Kojo glumio Mišu čiji je lik imao oko 14-15 godina. U vrijeme kad je nastavak snimljen 1985., Rialda je imala samo 22 godine, ali je Mishin lik u potpunosti prešao svoje tinejdžerske godine.

Iako su bili gotovo istih godina, glumila je njegovu majku u tri različita filma. U “Druga Žikina dinastija” (1986.) lik se čini da ima 23 godine, iako na ekranu izgleda znatno starije, dok se Miša očito čini kao da je u dvadesetima, jer Marija Bobi na početku filma primjećuje da ima sina koji bliži se maturi.

To upućuje na zaključak da je imaginarni Miša Pavlović vršnjak stvarne Rialde Kadrić. Ishod je rezultat neujednačenog starenja pojedinih glumaca, pri čemu su neki kroz seriju napredovali brže od drugih. Činilo se nezamislivim da itko osim Rialde može tumačiti lik Marije, jer je ona trebala prikazati proces starenja od otprilike 25 godina na ekranu, unatoč tome što je u stvarnom životu ostarjela samo devet godina.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here