• Poljska je među nacijama koje su najteže pogođene značajnim poplavama koje su prošlog vikenda pogodile razne regije Europe.Gradonačelnik Paczkowa, koji se nalazi u južnoj Poljskoj, naredio je hitnu evakuaciju dijela grada nakon rušenja brane koja povezuje akumulacije Topol i Kozielno, koja graniči s Češkom Republikom.
  • “U upozorenju stoji da se brana Topola upravo srušila, zbog čega je voda velikom brzinom krenula prema akumulaciji Kozielno.Usput, Poljska je među nacijama koje su najteže pogođene intenzivnim poplavama koje su prošlog vikenda pogodile različita područja Europe.

Poljski premijer Donald Tusk proglasio je stanje elementarne nepogode kao odgovor na teške poplave u jugozapadnim i južnim regijama zemlje, uzrokovane obilnim kišama ciklona Boris koji je zahvatio srednju Europu.U regijama u blizini Češke, stalne kiše uzrokovale su poplave, što je rezultiralo jednim potvrđenim smrtnim slučajem u Poljskoj, uz zabrinutost da bi se taj broj mogao povećati.

U neobičnom gradu Klodzko koji se nalazi u Donjoj Šleskoj, poplavna voda progutala je čitave ulice, što je dovelo do najmanje jednog smrtnog slučaja.Poplava je također uzrokovala značajnu štetu u selu Glucholazy koje se nalazi u Opoljskom vojvodstvu.

U nedjelju navečer, grad Nysa, koji se nalazi u istoj pokrajini, doživio je značajan udar. Kako je izvijestila novinska agencija PAP, poplavne vode iz rijeke Nysa Klodzka, koja je pritoka rijeke Odre, prodrle su u odjel hitne pomoći obližnje bolnice.

U gumenim čamcima uspješno su evakuirane ukupno 33 osobe, među kojima su djeca i jedna trudnica.U ponedjeljak ujutro, gradonačelnik Jacek Sutryk najavio je da se glavni grad na zapadu Wroclaw priprema za značajnu plimu koja se očekuje kasnije ovog tjedna.

Sutryk je u videu na Facebooku spomenuo da su nasipi, kanali i pritoke rijeke Odre koje prolaze kroz grad pod stalnim promatranjem.Unatoč tome, ne očekuje se da će poplava dosegnuti katastrofalne razine viđene 1997. godine, kada je trećina grada doživjela poplavu.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here