• Značajne količine oborina, koje su povremeno dostizale četiri puta više od uobičajenog rujanskog prosjeka, rezultirale su ozbiljnim poplavama u istočnoj Austriji, što je dovelo do proglašenja prirodne katastrofe u Donjoj Austriji.

Iako je noć s nedjelje na ponedjeljak bila mirna u Donjoj Austriji, svaka pomisao na stabilizaciju je neutemeljena jer se danas opet očekuju obilne oborine. Predviđanja govore da bi moglo pasti i do 60 litara kiše po kvadratnom metru. Prema najavama meteorologa, tek sredinom tjedna očekuje se da će se prilike početi ublažavati.

  • U regiji Sankt helikopter austrijske vojske stigao je u pomoć obitelji iz Bosne i Hercegovine. Čitatelj portala Crna-Hronika primijetio je: “Djelim snimku na kojoj se vidi kako se pojedinci izvlače iz svojih domova, a sve izvlače helikopterom. Sinoć su morali osloboditi branu, što je dovelo do očekivanja pogoršanja situacije. Evakuirane osobe su prevezene avionom. helikopterom u prihvatne centre u drugim gradovima. Strašno je.

Alexander Van der Bellen, predsjednik Austrije, izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli u ovom izazovnom vremenu.

  • “Ogromna zahvalnost koja se može izraziti duguje se tisućama volontera koji su mobilizirani. U Beču je vidljiv samo dio oluje. Danas sam se našao uz rijeku Beč, koja je obično skroman tok, ali ima pretvorena u bijesnu bujicu. To je zapanjujuće”, primijetio je.

VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE.

bonus:
Započnite ulijevanjem kipuće vode u čajnik, a zatim ga pokrijte ručnikom na pola sata. Tijekom dana možete uživati ​​u čaju tako da ga pomiješate s vodom u šalici. Ujutro preostalom tekućinom isperite oči. Cvjetovi baršunaste biljke poboljšavaju vid zahvaljujući prisutnosti karotenoida luteina koji je neophodan za očuvanje kvalitete i oštrine vida. Travari preporučuju konzumaciju tri svježa cvijeta dnevno tijekom mjesec dana za povećanje vidne jasnoće, dok je doza za djecu ograničena na samo jedan cvijet.

Duboko disanje može poboljšati udobnost tijekom borbe s gripom i prehladom. Za pripremu stavite 5 pupoljaka baršuna u čajnik i prelijte ih kipućom vodom. Pokrijte čajnik ručnikom i ostavite da se namače 5 minuta. Udahnite paru iz grlića čajnika u usta, a zatim izdahnite kroz nos. Nakon što počne lako disati kroz nos, treba duboko udahnuti kroz nos i izdahnuti kroz usta. Postaje mu loše i odlazi od kuće.

  •  Zanimljivo, nije bila daleko od istine. Baršunaste biljke nevjerojatno su korisne za zatvorene prostore zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava. Njihov miris učinkovito tjera muhe iz vašeg prostora. Za uklanjanje ušiju nanesite baršunasto ulje na kosu, umasirajte ga i ostavite 20 minuta.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here