• Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), izvijestio je da se očekuje povratak visokih temperatura.Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a dodatne padavine očekuju se tokom prijepodneva u sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

U Hercegovini će biti suho, sunčano i oblačno vrijeme, povremeno s kratkotrajnom kišom.Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.Jutarnje temperature kretat će se od 6 do 11 stupnjeva, u južnim krajevima do 13, a najviše dnevne od 10 do 15 stupnjeva, a na jugu do 22 stupnja.

Kako javlja BHmeteo, od utorka će temperatura početi rasti, a vrijeme će postupno biti toplije i uskladiti se s rujanskim prosjekom, posebno u drugom dijelu mjeseca.

Ovdje se ne radi samo o toplini, kao što je prethodno navedeno u prethodnim mjesecima; umjesto toga, uključuje ugodnu toplinu popraćenu osvježavajućim jutrima. Vremenska prognoza ne ukazuje na značajniju stabilizaciju u nadolazećem planu, što znači da će, iako će biti povremenih oborina, u nastavku mjeseca one biti mjestimične.

Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), izvijestio je da se visoke temperature vraćaju.

  • Očekivana maksimalna očitanja temperature bit će ispod prosjeka, što će rezultirati izrazito hladnim i osvježavajućim uvjetima s povećanim izgledima za oborine. Nakon 18. predviđa se porast temperatura do 26 stupnjeva. Još se ne opraštamo od lijepog vremena.Dok se mnogi nadaju klasičnoj jeseni u Bosni i Hercegovini, sezonski prognostički modeli pokazuju da će se i ove jeseni nastaviti obrazac neuobičajeno visokih temperatura.

Prema Krajinovićevim riječima za televiziju N1, ova će jesen u cijelom svijetu biti toplija nego što je uobičajeno, a očekuje se količina padalina ispod normale. Također je napomenuo: “Od 18., oni koji su avanturističkog duha mogu se kupati.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno do promjenljivo oblačno vrijeme. Povremeno može biti slabe kiše. Vjetar će biti slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature uglavnom će se kretati od 5 do 10°C, a južnim krajevima do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18°C, a na jugu od 21 do 24°C.

  • U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili mjestimičnim pljuskovima. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature uglavnom od 6 do 11°C, a na jugu zemlje i do 15°C. Najviše dnevne temperature bit će uglavnom između 14 i 20°C, a na jugu ponegdje i do 23°C.

    Četvrtak će donijeti pretežno oblačno nebo popraćeno kišom i pljuskovima. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature uglavnom od 8 do 13°C, u južnim krajevima do 16°C. Najviše dnevne temperature bit će uglavnom između 15 i 20°C, au južnim krajevima najviše do 23°C.

U petak će biti pretežno oblačno do promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimice s pljuskovima. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature zraka uglavnom će se kretati od 8 do 13°C, au južnim krajevima do 15°C. Najviša temperatura zraka tijekom cijeloga dana bit će uglavnom između 15 i 20°C, au južnim krajevima potencijalno do 24°C.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here