• Unatoč tvrdnjama tužiteljstva da će biti podignuta optužnica, vještačenjem službenog vozila osumnjičenika nisu pronađeni biološki dokazi povezani s djevojkom. Istraga zbog sumnje na ubistvo i nestanak dvogodišnje Danke Ilić je pri kraju, a najnovija saznanja sa nadzornih kamera i GPS kretanja osumnjičenih u Banjskom polju sada su pristigla u Više javno tužilaštvo u Zaječaru ( Srbija).

Kako je potvrđeno portalu Nova.rs, 26. septembra navršit će se točno šest mjeseci od hapšenja osumnjičenih, a tada će tužiteljstvo podići optužnicu protiv navodnih radnika Vodovoda Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

Na snimcima je evidentirano kretanje osumnjičenih”, kaže Miodrag Canović, viši javni tužilac u Zaječaru. “GPS analizom utvrđena je lokacija vozila osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, na svim mjestima gdje su pronađeni i praćeni. Osim toga, nadzorne kamere su dokumentirale njihovo putovanje prema Banjskom polju.

Srbijanskom portalu pojasnio je da su u analizi snimaka nadzornih kamera uključene snimke s tri kamere: dvije na privatnim kućama u Banjskom polju i jedna sa zgrade u kojoj Danka Ilić živi s obitelji.

Canović navodi da je obavljen pregled snimaka iz privatnih domova kako bi se točno utvrdio tajming jer te kamere nisu bile potpuno sinkronizirane. Snimke otkrivaju kretanje i putanju osumnjičenika. Nema sumnje da su bili prisutni na tom mjestu kad se zločin dogodio.

Tužiteljica je istaknula da se na snimku koji su snimile kamere ispred Ilićevog stana vidi trenutak u kojem Dankina majka izlazi iz stana zajedno s djecom.

– Canović navodi da su svi zajedno ušli u auto i krenuli put Banjskog polja. Na kamerama se ne vidi ništa neuobičajeno, a tog dana nitko nije pratio njihovo kretanje.

Napominjemo, kada su roditelji Danke Ilić obavijestili lokalnu policiju o njenom nestalom, spomenuli su da je ona neopaženo napustila dvorište imanja u Banjskom polju, mjesto na koje ju je majka inače izbjegavala voditi, tim više što je kuća nenastanjen, a dvorište je bilo zatrpano smećem.

Obavljena je potraga u obližnjim dvorištima, no Danku nisu uspjeli pronaći. Prema opisu incidenta koji je javnosti ispričao bivši ministar policije Bratislav Gašić, Danac je zašao u obližnju ulicu.

U to vrijeme dvojica djelatnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, putovali su službenim vozilom kada su je, prema službenim informacijama, udarili svojim automobilom. Tvrdi se da su je, nakon što su primijetili da je djevojka bez svijesti, stavili u prtljažnik, pored svog alata, i nastavili voziti prema deponiji.

Kako je ispričao bivši ministar policije, djevojka je navodno u jednom trenutku došla svijesti, nakon čega su je ubili, a njezino tijelo bacili na smetlište. Nekoliko dana kasnije, kako je navela policija, Dejan Dragijević je u pratnji brata Dalibora izmjestio tijelo na nepoznato mjesto koje nije otkrio policiji.

BONUS VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=zY_lg9_tx_s

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here