• Postalo je hladnije, ali ni približno onoliko koliko se očekuje od petka i tijekom vikenda.Prema najnovijim informacijama meteorologa iz BHMeteoa, niske temperature su već započele, ali se očekuju značajne promjene od petka i tijekom vikenda.

Kako javlja BHMeteo, temperature su u padu, ali će zahlađenje biti daleko veće od petka i tijekom vikenda. Očekuje se da će maksimalne dnevne temperature pasti na razine tipične za studeni i ostati ispod prosjeka. U većem dijelu zemlje, čak iu najtoplijim razdobljima dana, temperature će se zadržati oko 10°C, a neka područja jedva će prijeći ovu granicu.

Najnovija predviđanja pokazuju da su snježne padaline sve vjerojatnije do kraja tjedna, ali će ih biti samo u povišenim planinskim predjelima.Do petka očekujemo kratkotrajni porast temperatura, osobito sutra i u četvrtak kada se očekuju južni vjetrovi. Unatoč tome, oborine se nastavljaju – nakon jučerašnjeg pljuska, dodatne oborine predviđaju se za petak navečer i tijekom vikenda.

Stanovnici se pozivaju da se pripreme za hladnije vrijeme, posebno u planinskim predjelima gdje snježne padaline mogu predstavljati probleme.

BONUS:
Jedna česta pogreška koju činimo je provjeravanje vremena nakon noćnog buđenja, što je praksa koja često rezultira štetnim učincima. Ovakvo ponašanje povećava razinu stresa i komplicira proces ponovnog uspavljivanja. Kako ona primjećuje, “Gledanje vremena na vašem telefonu može pružiti informacije koje su previše stimulativne, ometajući vašu sposobnost da se opustite i ponovno zaspite.” Doista, provjeravanje sata nakon buđenja tijekom noći spada među najtipičnije pogreške.

Što biste trebali shvatiti u vezi sa svojim unutarnjim satom? Osim toga, poremećaji u vašem spavanju mogu se dogoditi ako postoji neslaganje između vašeg rasporeda spavanja i unutarnjeg ritma vašeg tijela. Ovaj liječnik napominje da na naš san utječu dva primarna čimbenika.

Tijekom rane večeri, rastući pritisak spavanja – potreba našeg tijela za odmorom – olakšava proces utonuća u san. Kako noć traje, signali iz našeg cirkadijalnog ritma, povezani s našim unutarnjim satom, ključni su za održavanje sna. U idealnom slučaju, ova dva čimbenika surađuju kako bi omogućili miran noćni odmor.

Ako vas zanima što bi moglo uzrokovati vaša noćna buđenja, razmislite o podešavanju unutarnjeg sata kako biste potencijalno ublažili ili smanjili poremećeni san. Da biste promijenili svoj cirkadijalni ritam, možete se pokušati probuditi u isto vrijeme svaki dan, promijeniti raspored obroka, uključiti dodatke melatonina, revidirati svoje dnevne navike vježbanja i zadržati umjerenu konzumaciju kofeina ujutro.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here