• Mina Naumović i Ognjen Amidžić uživaju u roditeljstvu. Njihov sin Perun upravo je napunio šest mjeseci, a oduševljena majka osjetila je potrebu sa svima podijeliti djelić izgleda svog mališana.

– Čestitam, dragi tata! Stvorio si remek djelo, napisala je Mina uz fotografiju malog Peruna, koju je voditelj podijelio na svom profilu.Ognjen je svojedobno ispričao kako su sina odlučili nazvati Perun.

– Dugo sam razmišljao o tom imenu. Kad sam to predložio Mini, obožavala ju je. Moj cilj je bio otkriti ime koje je imalo značaj u našoj tradiciji i bilo je različito.

Simbolika je jaka. Nikad prije nisam naišao na nekoga tko se zove Perun. Međutim, kasnije mi je rečeno da u našoj obitelji doista postoji Perun; tako se zove sin moje sestre, primijetio je voditelj koji uživa u druženju sa sinom.

BONUS
Poremećaji spavanja, uključujući hrkanje i sindrom nemirnih nogu, mogu rezultirati noćnim buđenjima. Dr. Luo predlaže da ako se probudite tijekom noći, najbolje je ostati u krevetu, usredotočiti se na opuštanje i vidjeti možete li ponovno utonuti u san.

Ako se nađete budni tijekom noći, preporučljivo je ostati u krevetu, usredotočiti se na opuštanje i pokušati ponovno utonuti u san. Najučinkovitija strategija kada se probudite noću je ostati u krevetu, baviti se tehnikama opuštanja i vidjeti možete li se vratiti u san.

  • Ona preporučuje korištenje poznatih metoda kao što su vježbe disanja, progresivno opuštanje, “bijeli šum” ili druge tehnike koje mogu pomoći u postizanju stanja opuštenosti.Dr. Luo preporučuje: “Ako ne možete zaspati nakon 10 do 15 minuta, najbolje je da ustanete iz kreveta.” Ovaj prijedlog promiče premještanje u miran i udoban dio vašeg doma, poput kauča, gdje možete sudjelovati u umirujućoj aktivnosti koja zahtijeva minimalan mentalni napor, poput čitanja knjige, prije nego što se vratite u krevet.

    Pogreške kojih se treba kloniti: Iako su mnogi ljudi skloni tome, dr. Luo savjetuje da ne provjeravate telefon ili gledate na sat ako se iznenada probudite usred noći.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here