• Godinu dana nakon smrti sina Armina, pjevač Enes Begović vratio se na scenu novom dirljivom pjesmom “Dalje moram sam”, koja na prvo slušanje izaziva suze kod slušatelja. Iako pjevačeva tuga nije eksplicitno navedena u tekstu, njegova emotivna dubina navela je mnoge da vjeruju da je ovu pjesmu posvetio svom sinu.

Osim toga, moram se suočiti s zorom bez tebe, dajući sve od sebe. Kaže se da svaki novi početak ima svoje porijeklo. Živjeti u samoći bez tebe čini se uzaludnim, što je izraženo u refrenu najnovije pjesme.Enes je ovu pjesmu debitirao prošle nedjelje na festivalu “Ilidža”, gdje je kompozitor Slavko Stefanović Slavkoni istaknuo da je publika bila dirnuta do suza tokom njegove izvedbe.

Enes je izveo novu pjesmu “Moram dalje sam”, pjesmu koja izaziva duboke emocije, a mnogima je u publici potekla i suza. Iako stihovi prenose tragediju koju je doživio Eneja, to nije eksplicitno navedeno u samoj pjesmi. “Bilo je nevjerojatno dirljivo; dok je pjevao, suze su tekle svima u publici”, podijelio je Slavkoni s Grandom.Podsjećamo, Begovićev sin je preminuo sa samo 29 godina.

BONUS:
Ako se nađete u pretjeranoj potrošnji električne energije i tražite načine da smanjite svoj račun, stručnjak vam može pružiti smjernice kako to postići. Među mjesečnim izdacima, račun za struju često se pojavljuje kao najveći, zauzimajući značajan dio proračuna. Srećom, često se mogu ostvariti značajne uštede na velikim troškovima.

Električar je pronašao učinkovite tehnike za znatno smanjenje troškova električne energije. Obično, kad razmišljamo o kućanskim aparatima, internetski usmjerivač nije prvi uređaj koji ljudi povezuju s velikom potrošnjom električne energije. Međutim, ako ostane uključen cijeli dan, može pridonijeti znatnoj potrošnji električne energije.

  • Posljedično, procjena energetske učinkovitosti usmjerivača prije kupnje ključna je za jamčenje minimalne potrošnje energije tijekom rada i dok je u stanju mirovanja. Preporučljivo ga je isključiti noću kada se ne koristi. Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) naglašava važnost ovog faktora, posebno u slučajevima kada usmjerivač ostaje uključen zbog svoje veze s telefonskom linijom.

    U takvim situacijama preporučuje se odabir usmjerivača koji vam omogućuje da isključite Wi-Fi kada nije u upotrebi, primjerice tijekom noći. Ovaj pristup može učinkovito dovesti do udvostručenja mjesečne potrošnje energije vašeg usmjerivača. Iako internetski usmjerivač troši manje energije od hladnjaka ili sličnih uređaja, njegovo noćno isključivanje može dovesti do znatnih smanjenja vaših mjesečnih troškova.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here