• Nema sumnje da će Radomir Novaković i Goca Tržan voljeti svoje drugo dijete jednako kao što pjevačica obožava kćerku iz prethodnog braka.Nedvojbeno bi mu pružili svoju punu pažnju i pravilan odgoj, što mnogi današnji takozvani “moderni” roditelji često zanemaruju.

Taj trio, u kojem je bila i Lena, nedvojbeno bi bio savršen zajedno; međutim, sudbina je bubnjaru i pop zvijezdi dala težak udarac, što je dovelo do godina neuspješnih pokušaja da imaju djecu.

Naime, kada je Raša ušao u Gocin život dok je njena kćerka iz prvog braka bila još sasvim mala, prigrlio ju je kao svoju u svakom pogledu, a ona ga doživljava kao svog biološkog oca.

Par je djevojčici pružio izvanredan odgoj, a ona je procvjetala u ljubaznu, skromnu osobu, pokazujući prijateljsko ponašanje koje je odražavalo Gocino, dok je prihvaćala Rašine vrijednosti.

Što bi se drugo od toga moglo očekivati?S obzirom na sve te faktore, ali i suprugovu ozbiljnu izjavu, Goca Tržan se drugom djetetu prestala nadati prije nekoliko godina.

  • Nakon što je njezin muž rekao da želi nju i njihov odnos bez obzira na to da imaju dijete, prestala je žudjeti za nedostižnim. Goca se posvetila poslu više nego ikad, a čak je prigrlila priliku da vodi televizijski program. Pokretanjem nove sezone serije “Ako progovorim”, ušla je u ovo sljedeće poglavlje svog života, donoseći ogromnu radost sebi i onima koji cijene sposobnost serije da se bavi temama koje javnost tek treba čuti.

BONUS:

Jeste li se ikada susreli s intrigantnim fenomenom zvanim “sinestezija”? Ovo rijetko stanje uključuje miješanje različitih osjetila. Na primjer, oni koji dožive sinesteziju mogu “vidjeti” zvukove, “kušati” riječi ili “osjetiti” boje na izvanredne načine. Takva pojava naglašava područje percepcije koje je u oštrom kontrastu s iskustvima većine pojedinaca. Sinestezija se javlja u različitim oblicima, a sinestezija u boji grafema i glazbena sinestezija dvije su najraširenije vrste.

Ljudi koji doživljavaju sinesteziju boje grafema povezuju određene boje sa slovima ili brojevima; na primjer, slovo “A” uvijek se može vidjeti kao crveno, dok se broj “4” može vidjeti kao plav. Ove asocijacije nisu slučajne; ostaju konstantni za osobe sa sinestezijom tijekom cijelog života. Iako te boje ne postoje na ispisanoj stranici, one se živo doživljavaju kao opipljive u umovima onih koji ih percipiraju.

  • Suprotno tome, pojava glazbene sinestezije omogućuje slušnim komponentama poput zvukova, tonova ili glazbenih nota da izazovu vizualne senzacije koje se pojavljuju kao boje ili oblici. Oni koji dožive ovaj oblik sinestezije, nazivaju se sinestetima, sposobni su “vidjeti” živopisne oblike koji “plešu” pred njima dok slušaju glazbu. Zamislite simfoniju u kojoj svaka nota nadilazi jednostavan zvuk i pretvara se u eksploziju boja.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here