• Prema Bildu, policija u Münchenu je na vrijeme uhitila 18-godišnjeg austrijskog islamista, spriječivši ga u užasnom činu na godišnjicu napada na Olimpijskim igrama 1972. koji je rezultirao smrću 17 osoba.

Na snimci se vidi kako se napadač povlači iza Nacističkog dokumentacijskog centra u Münchenu, naoružan dugom puškom, nakon što shvati da je otkriven. Počinje pucati na policiju, a pucnjava se pojačava sve dok ga jedan metak ne pogodi. U daljini se čuju glasovi policajaca koji zapovijedaju: „Na zemlju!

Napadača su stanovnici snimili fotografijama. Kako javlja Bild, riječ je o Emrahu I., austrijskom državljaninu rođenom u Austriji, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.Vlasti sumnjaju da je riječ o pokušaju terorizma. Trenutačni dokazi upućuju na to da se smatra da se sprema zavjera protiv Generalnog konzulata Države Izrael, kako su izjavili policija i ured javnog tužitelja u Münchenu.

Vozilo kojim je stigao na mjesto zločina imalo je salzburške registarske oznake. Kako javlja Bild, vjeruje se da je osoba, koja je bosanskog podrijetla, rođena u Austriji i tamo i dalje živi. Godine 2023. našao se pod sumnjom da je navodno bio dio terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države. Austrijski dužnosnici otkrili su na njegovom mobilnom uređaju propagandne materijale vezane uz Islamsku državu.

Službenici su otkrili sadržaj tinejdžerovog mobitela nakon incidenta u kojem je postao agresivan prema svojim kolegama u školi.

  • Prema videu, stručnjak za oružje Lars Vinkelsdorf vjeruje da je u pitanju puška, točnije karabin opremljen bajunetom.Svjedok (65) javio je Bildu da je čuo više pucnjeva te je, budući da je bio dio streljačkog kluba, odmah prepoznao što se događa.

Na snimci se također vidi kako Emrah I pokušava puškom razbiti prozor na Generalnom konzulatu, naizgled s namjerom da uđe, ali u tome nije uspio.

– Dramatične minute opisuje očevidac koji je ispričao da je prošlo nekoliko minuta prije nego što su prvi policajci stigli u potjeru. Po dolasku pucali su u njega čak 30 do 40 puta. Nakon toga se prisjetio kako ih je čuo kako viču: “On je na zemlji, više se ne miče.

Od pucnjave policije mladić se srušio na tlo. BILD javlja da je zadobio više rana od vatrenog oružja na gornjem dijelu tijela. Liječnik hitne pomoći konstatirao je smrt u 10.31 sati.


  • Nakon prve pucnjave, policija je brzo osigurala područje oko mjesta zločina. Osim toga, iznad lokacije je lebdio policijski helikopter. Kako javlja Avaz, pojedinci su zamoljeni da se klone blizine.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here