• Titula kralja narodne glazbe i odličje najomiljenijeg pjevača Šabanu Šauliću nije pripala bez opravdanja. Nažalost, umro je 2019., ali ostavio je trajno nasljeđe ispunjeno očaravajućim pjesmama i voljenu obitelj, uključujući dvoje obožavanih unuka koje nikada nije imao priliku istinski upoznati. Poprilična je zanimljivost oko trenutne situacije Goce Šaulić, koja je sklona izbjegavanju medijske eksponiranosti, što joj se, čini se, više sviđa.

Potresan događaj, samo mjesec dana nakon bolnog gubitka poznatog pjevača Šabana Šaulića, njegova draga supruga Gordana Šaulić dobila je obavijest o mirovini koju će naslijediti od preminulog supruga. Srpski mediji javljaju kako je pouzdani izvor blizak pjevačevoj obitelji otkrio da je Šaulić dugi niz godina dosljedno uplaćivao doprinose u svoj mirovinski fond u Austriji, zbog čega njegova odana supruga Goca prima mjesečnu mirovinu od 3600 eura. Insajder iz obitelji Šaulić potvrdio je da je Šaban tijekom tridesetogodišnjeg boravka u Austriji marljivo podmirivao svoje financijske obveze.

Marljivo je uplaćivao doprinose i plaćao poreze, čime je stekao pravo na austrijsku mirovinu. Tragično, njegova prerana smrt značila je da on osobno nije mogao imati koristi od ove mirovine. Ipak, njegova udovica Goca ga je, kao označeni primatelj, s pravom naslijedila. Šabanova mjesečna zarada od njegove glazbene karijere bila je zaista izvanredna, pa ju je bilo teško usporediti s zaradom koju je ostvarivao od svoje imovine.

Ipak, ova financijska potpora pruža određenu utjehu njegovoj obitelji, osiguravajući da neće naići na financijske poteškoće. Tijekom svoje karijere, Saban je stalno dobivao impresivne honorare, učvršćujući svoj status jednog od najbolje plaćenih pjevača u industriji. Njegova popularnost na romskim proslavama i vjenčanjima omogućila mu je da dobije honorare i do 15.000 eura za samo nekoliko sati nastupa.

Njegov ugled se protezao izvan njegovog izvanrednog talenta; također je bio slavljen zbog svoje velikodušnosti, često je dijelio svoju zaradu s drugim glazbenicima i primao značajne napojnice zauzvrat. Nedvojbeno se svrstao među najtraženije i najaktivnije pjevače u industriji. Iako se životni standard promijenio, njegova se obitelj može utješiti financijskom sigurnošću koju pruža njegova mirovina. Iako se predviđa da će Gocin pothvat s nekretninama propasti, Šabanova će mu mirovina omogućiti udoban život.

  • Tijekom svoje karijere Šaban je konstantno zarađivao impresivne mjesečne honorare koji su nadmašivali one brojnih drugih pjevača. Bio je vrlo tražen za romska veselja, a za samo nekoliko sati nastupa na svadbama znao je dobiti izdašne novčane naplate, ponekad i do 15.000 eura. Osim što je dobivao značajne napojnice, također je nastojao podijeliti višak zarade s kolegama glazbenicima.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here