• Najmlađi sin proslavljenog balkanskog boksera Veljka Ražnatovića i njegove supruge Bogdane, Isaiah, kršten je u Hramu Svetog Save na Vračaru na dan Bogojavljenja.

Veljko je na svom Instagram profilu podelio prvu sliku najmlađeg naslednika, koji će uskoro napuniti četvrti mesec. “I mali deda original”, napisao je Veljko, a zatim i sliku na kojoj je samo Isaiah.

  • Krštenje su svojim prisustvom uveličali Veljko i Bogdana, njihovo najstarije dijete Željko i kum koji je doputovao s Cipra.Svešteni obred predvodila su dvojica vikarnih episkopa: remezijanski Stefan i jegarski Nektarije, koji je nedavno imenovan za episkopa britansko-irskog.

    Episkop Stefan, dugogodišnji član sveštenstva obitelji Ražnatović, nedavno izabran za starješinu Podvorja i predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, doputovao je iz ruske prijestolnice kako bi prisustvovao krštenju najmlađeg Ražnatovića.

BONUS:
U ovom razdoblju obilježenom neadekvatnom prehranom i neprestanim stresom, želučane tegobe su vrlo česte. Iako određeni problemi mogu predstavljati manju prijetnju, ipak mogu dovesti do nelagode. Danas smo ovdje kako bismo podijelili rješenja za neke od ovih problema, uključujući nadutost.

Za dobro zdravlje nužno je redovito se baviti tjelesnom aktivnošću te unositi puno voća i povrća. Međutim, današnji se članak usredotočuje na određenu hranu koja može dovesti do nadutosti. Napuhnutost trbuha česta je pojava koja može proizaći iz prejedanja ili konzumacije određene hrane.

Ipak, nemali broj ljudi ostaje nesvjestan činjenice da luk, posebice među povrćem, značajno doprinosi ovom problemu. Istraživanje Lepa & Sretka pokazuje da je sadržaj vlakana u luku primarni čimbenik iza plinova i nadutosti.

Mnogi pojedinci mogu osjetiti nelagodu i nadutost zbog ovih vlakana, a oni posebno osjetljivi na spojeve prisutne u luku mogu podnijeti bolne grčeve u želucu, čak i uz minimalnu konzumaciju. Stručnjaci za prehranu preporučuju da osobe koje se često suočavaju s nadutošću trebaju smanjiti unos luka, osobito kada luk nije kuhan.

Ova sugestija proizlazi iz zapažanja da sirovi luk sadrži veću koncentraciju spojeva povezanih s nadutošću, dok kuhanje može pomoći ublažiti te učinke. Odabirom kuhanog luka umjesto sirovog možete značajno smanjiti šanse za pojavu nadutosti. Osim luka, poznato je da još nekoliko povrća doprinosi stvaranju plinova i nadutosti, a brokula, prokulice i cvjetača su česti uzročnici.

Određena vlakna i šećeri koji se nalaze u ovom povrću mogu poremetiti probavu, što dovodi do nakupljanja plinova. Kako biste ublažili nadutost, stručnjaci predlažu primjenu nekoliko jednostavnih strategija: dosljedno jedite manje obroke tijekom dana, ograničite razgovor tijekom obroka kako biste smanjili unos zraka i izbjegavajte žuriti s hranom. Ovim promjenama u prehrani možete ublažiti nadutost, poboljšati probavu, smanjiti nelagodu i poboljšati cjelokupno zdravlje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here