Evo recepta za ukusnu salatu koja kombinira kuhana jaja i jogurt, idealnu za blagdanske stolove i posebne prilike. Ova salata je izuzetno jednostavna za pripremu, a njena kremasta konzistencija i bogatstvo okusa čine je savršenim izborom za svečane trenutke. Pripremite se za savršeno predjelo koje će zasigurno oduševiti vaše goste!

Potrebni sastojci:

  • 15 kuhanih jaja
  • 500 g kisele pavlake
  • 500 g jogurta
  • Sol i papar (po ukusu)
  • 20 g peršuna
  • 250 g šunke

Priprema:

  1. Priprema jaja: Prvo, ogulite i narežite kuhana jaja na tanke okrugle ploške. Pokušajte da ploške budu jednake debljine kako bi se ravnomjerno rasporedile u salati.
  2. Priprema nadjeva: U velikoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje i jogurt. Dodajte sol i papar po ukusu i dobro promiješajte. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
  3. Dodavanje okusa: U jedan dio smjese dodajte nasjeckani peršun. Pomiješajte dobro kako bi se peršun ravnomjerno rasporedio. U drugi dio smjese umiješajte šunku narezanu na male kockice. Ovaj dio će dati salati dodatnu bogatost i teksturu.
  4. Slaganje salate: Uzdignuta zdjela za salatu ili bilo koja druga prikladna posuda, počnite sa slojem kuhanih jaja. Preko prvog sloja jaja nanesite nadjev s peršunom. Zatim dodajte još jedan sloj jaja, a na njih rasporedite nadjev s šunkom. Završite s posljednjim slojem jaja.
  5. Ukrašavanje: Na vrhu salate rasporedite preostalu nasjeckanu šunku i pospite sa preostalim peršunom. Ovaj završni dodir daje salati svježinu i atraktivan izgled.
  6. Hlađenje: Salatu stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći. Ovo će omogućiti da se svi okusi sjedine i da salata postane još kremastija i ukusnija.

 

 

Salata je sada spremna za posluživanje! Možete je poslužiti kao ukusan prilog uz glavna jela, kao predjelo ili čak kao lagan obrok. Ova kombinacija kuhanih jaja i jogurta je ne samo hranjiva već i vrlo dekorativna, čineći vaš blagdanski stol ili posebne prilike još svečanijim.

Savjet: Ako želite da salata bude još bogatija, možete dodati malo majoneze u smjesu jogurta i kiselog vrhnja. Također, možete eksperimentirati s različitim vrstama šunke ili čak dodati malo naribanog sira za dodatni sloj okusa.

Za vizualnu demonstraciju pripreme ovog recepta, pogledajte priloženi video. U njemu možete vidjeti svaki korak pripreme, što vam može pomoći da dobijete najbolji mogući rezultat. Uživajte u pripremi i degustaciji ove ukusne salate!

VIDEO

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here