U rumunskom gradu Odorheju Sekujesk dogodila se nezapamćena tragedija kada se deo škole urušio, zatrpavši nekoliko učenika ispod ruševina. Ovaj užasan incident, koji je potresao lokalnu zajednicu, dogodio se kada se zid internata iznenada srušio, ostavljajući četvoro učenika zarobljeno ispod gomile betona i cigli. Vatrogasci i spasioci su odmah reagovali, stigavši na mesto nesreće kako bi započeli potragu za preživelima.

Prema prvim izveštajima, troje učenika je već izvučeno iz ruševina. Jedan od njih bio je svestan, drugi u polusvesnom stanju, dok je treći bio u kritičnom stanju. Svi povređeni su odmah prevezeni u opštinsku bolnicu, gde se lekari bore za njihov život. Učenici su starosti između 16 i 17 godina, što dodatno povećava tugu i šok među stanovnicima grada i šire.

Mediji navode da se urušio deo škole veličine oko 200 kvadratnih metara. Portparol opštinskog veća, Zorga Noemi, izjavila je da su u dvorištu internata nedavno izvođeni radovi na spajanju zgrade na kanalizacijsku mrežu. Sumnja se da su ovi radovi možda uticali na konstrukciju zgrade, što je na kraju dovelo do njenog urušavanja. Ove informacije su još uvek preliminarne, i istraga će morati da potvrdi tačan uzrok nesreće.

Dok spasioci nastavljaju da traže preživele, lokalna zajednica se okupila kako bi pružila podršku porodicama pogođenih učenika. Mnogi građani su izrazili šok i nevericu zbog nesreće, a škole i lokalne institucije organizuju prikupljanje pomoći i podrške za povređene učenike i njihove porodice. Ovaj događaj je podsetnik na važnost sigurnosnih standarda u građevinskim radovima, posebno kada se izvode u blizini škola i drugih objekata gde borave deca.

Spasioci su do sada uspeli da izvuku troje učenika, dok se lekari bore za život jednog povređenog. Do trenutka izveštavanja, jedno dete je bilo svesno, drugo u polusvesnom stanju, a treće u teškom stanju. Svi su prevezeni u opštinsku bolnicu, gde lekari čine sve što je u njihovoj moći da im spasu živote. Deca su stara 16 i 17 godina, što dodatno pojačava osećaj tuge i saosećanja među građanima.

Lokalni mediji su izvestili da je deo škole koji se srušio veličine 200 kvadratnih metara. Portparol opštinskog veća, Zorga Noemi, izjavila je da su nedavno u dvorištu internata izvođeni radovi na spajanju zgrade na kanalizacijsku mrežu, što je možda uticalo na stabilnost konstrukcije. Ove informacije su još uvek preliminarne i biće potrebna detaljna istraga kako bi se utvrdio tačan uzrok urušavanja.

U međuvremenu, lokalna zajednica je u stanju šoka i tuge. Mnogi građani su se okupili kako bi pružili podršku porodicama pogođenih učenika. Škole i lokalne institucije organizuju prikupljanje pomoći i podrške za povređene učenike i njihove porodice. Ova tragedija je podsetnik na važnost sigurnosnih standarda u građevinskim radovima, posebno kada se izvode u blizini škola i drugih objekata gde borave deca.

U trenutku pisanja ovog teksta, spasilačke ekipe nastavljaju sa radom na mestu nesreće, nadajući se da će pronaći još preživelih ispod ruševina. Ova tragedija je duboko pogodila lokalnu zajednicu i celi region, a svi se nadaju brzom oporavku povređenih učenika i nadaju se da će se ovakve nesreće ubuduće moći izbeći adekvatnim merama sigurnosti i prevencije.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here