Slobodan Vasković: Dodik primitivan, pohlepan i nemoćan

Novinar Slobodan Vasković gostovao je u emisiji “Face to Face” sa Senadom Hadžifejzovićem, gdje se osvrnuo na predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, kao i na upotrebu Sky aplikacije. Vasković je istakao Dodikovu nemoć i primitivizam, tvrdeći da su Dodikove uvrede odraz njegove nemoći i nesposobnosti da riješi probleme.

“Dodik je primitivan, pohlepan i nemoćan. Uvrede koje sipa su odraz njegove nemoći; on nema kud. On ne može da riješi ništa; sva je njegova snaga u njegovom jeziku. Bruka narod koji predstavlja,” rekao je Vasković. Dodao je da je Dodik već prije nekoliko godina pripremio bijeg u slučaju da se situacija okrene protiv njega, te da bi se to moglo dogoditi prije ili kasnije.

Optužnice i međunarodne reakcije

Vasković je također naveo da se sprema još jedna optužnica protiv Dodika. Istakao je kako Dodik pokazuje neprijateljski odnos prema predstavnicima stranih vlada u Bosni i Hercegovini, što je, prema Vaskoviću, kardinalno loše. “Vulgarno, primitivno i nasilnički se odnosi prema predstavnicima stranih vlada u BiH. Da je Šmit došao u Banju Luku, to bi bio Dodikov politički kraj,” rekao je Vasković, aludirajući na mogućnost napada na visokog predstavnika.

 

 

Dodikova politička budućnost

Vasković smatra da Dodik blefira i pokušava sebe nametnuti kao nezaobilaznu figuru u rješavanju problema u BiH i RS-u, ali je svoje šanse sa zapadnim sagovornicima prokockao. Također je dodao da je zabrana političkog djelovanja za Dodika najvjerovatniji ishod sudskih procesa, što bi bio najbolji način da se on ukloni iz politike, a ne smjenjivanje od strane visokog predstavnika.

“Dodik će biti presuđen po tom osnovu i dobit će zabranu. To je najbolji način da se on savlada, a ne da bude smijenjen od strane visokog predstavnika, jer bismo tada imali situaciju da je BiH protektorat, a ne država u punom smislu te riječi,” zaključio je Vasković.

Situacija u SDA i Sky aplikacija

Osim Dodika, Vasković je komentarisao i situaciju unutar Stranke demokratske akcije (SDA), naglašavajući da će izbor između Bakira Izetbegovića i opstanka stranke biti ključan za njihovu budućnost. Također je spomenuo skandal sa Sky aplikacijom, naglašavajući da će biti velikih iznenađenja vezanih za tu aferu, uključujući i političare i biznismene.

Vasković je najavio da će u oktobru objaviti informacije o pokušajima manipulacije sa Sky aplikacijom. Također je spomenuo da svakodnevno prima prijetnje i da ima brojne tužbe protiv sebe, ali da je odlučan u raskrinkavanju, kako je rekao, Dodikove lažljive, antinarodne i anticivilizacijske politike.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here