Tragičan i šokantan incident dogodio se u turskoj provinciji Konja, u okrugu Karatai, 8. marta u večernjim satima. Ismail Kilincer (32) počinio je nezamisliv zločin kada je zadavio svog desetogodišnjeg sina Huseina, nakon što ga je prethodno zagrlio i poljubio. Ovaj slučaj je potresao lokalnu zajednicu i izazvao šok i nevericu širom Turske.

Prema izveštajima, Kilincer je priznao da je planirao ubistvo svog sina dve nedelje unapred. Osećajući duboku krivicu zbog sopstvenog načina života, Kilincer je verovao da je njegov sin jedina čista i bezgrešna stvar u njegovom životu. Motiv za ovaj strašan čin, kako je naveo, bio je da “sačuva” svog sina od greha i obezbedi mu mesto u raju.

Kilincer je policiji ispričao da je pre nego što je počinio zločin, zatražio od svoje supruge Rabije Kilincer (31) da ode do prodavnice. Nakon što je ona napustila kuću, Ismail je rekao svom sinu da će ga ubiti. Zagrlio ga je i poljubio, izvinjavajući mu se za ono što će učiniti. Zatim mu je sedeo na nogama i zadavio ga golim rukama. Nakon što je počinio ubistvo, zaključao je vrata i pozvao policiju, priznajući da je “nekoga ubio.”

Policija je brzo reagovala na poziv i po dolasku su pronašli mrtvog dečaka Huseina. Kilincer je odmah uhapšen i priznao je zločin. Tokom policijskog ispitivanja, izjavio je: “Mnogo sam zgrešio i otići ću u pakao. Moj sin bi odrastajući nastavio da greši. Što duže čovek živi, to više greši. Nisam želeo da moj sin padne u iskušenje kada bude odrastao i postao poput mene. Želeo sam da ga pošaljem u raj dok je još bio bezgrešan.”

 

 

Ova tragedija je izazvala veliku pažnju medija i javnosti. Mnogi su izrazili duboko saosećanje prema Rabiji Kilincer, koja je izgubila sina na tako strašan način. Psiholozi i stručnjaci su naglasili važnost mentalnog zdravlja i potrebe za pravovremenim prepoznavanjem i lečenjem psiholoških problema koji mogu dovesti do ovakvih tragičnih događaja.

Ismail Kilincer će se suočiti sa ozbiljnim pravnim posledicama za svoj zločin. Njegova sudbina sada zavisi od turskog pravosudnog sistema, koji će doneti odluku o njegovoj kazni. Ovaj slučaj je još jedan podsetnik na važnost mentalnog zdravlja i potrebe za podrškom i intervencijom u slučaju mentalnih poremećaja kako bi se sprečile ovakve tragedije.

Lokalna zajednica u Konji je duboko potresena ovim događajem. Mnogi stanovnici su izrazili nevericu i tugu zbog gubitka mladog života i ne mogu da shvate kako je otac mogao da počini tako strašan čin. Ovaj incident će sigurno ostaviti trajne posledice na sve koji su na bilo koji način povezani sa porodicom Kilincer, ali i na širu zajednicu koja će dugo nositi ožiljke ove tragedije.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here