Bivša ikona TT radija i televizije, David Elcock, preminuo je u 78. godini, potvrdio je juče njegov sin Jason Elcock. U kratkom telefonskom intervjuu za Newsday, Jason je rekao da mu je otac preminuo oko 13.30 u četvrtak u Brooklynu, New York. Iako nije mogao reći uzrok smrti, naveo je da je njegov otac neko vreme bio bolestan, ali detalji o prirodi bolesti nisu poznati javnosti.

TUGA

David Elcock je bio pionir u svetu emitovanja, ostavivši neizbrisiv trag na radiju i televiziji Trinidad i Tobaga. Njegova karijera trajala je više od 30 godina, tokom kojih je postao jedno od najprepoznatljivijih lica i glasova u zemlji. Elcock je bio poznat po svojoj harizmi, profesionalizmu i sposobnosti da poveže ljude putem medija, što ga je učinilo omiljenim među domaćom i regionalnom publikom.

Jedan od najpoznatijih programa koje je vodio bio je “Elcock in the Morning” na sada već nepostojećem National Broadcasting Service (NBS) Radio 610. Ovaj program se emitovao od ranih 70-ih do 90-ih godina i postao je sinonim za jutarnje radio emisije u Trinidadu i Tobagu. Svakog jutra, slušatelji su se budili uz njegov prijatan i energičan glas, koji je donosio najnovije vesti, muziku i zanimljive razgovore. Program je bio izuzetno popularan i Elcock je stekao veliki broj vernih slušalaca koji su cenili njegov stil i pristup emitovanju.

POPULARAN VODITELJ

Pored radijskog programa, Elcock je bio domaćin noćne TV emisije “TT Tonight”. Ova emisija je bila poznata po svojim zanimljivim i često ekskluzivnim intervjuima sa lokalnim vodećim umetnicima, vladinim dužnosnicima, sportskim ličnostima i gostujućim zabavljačima. Njegova sposobnost da opušteno i inteligentno razgovara sa gostima učinila je “TT Tonight” jednom od najgledanijih emisija u to vreme. Elcock je bio majstor intervjua, sposoban da iz svojih gostiju izvuče najzanimljivije priče i informacije, što je emisiju činilo obaveznim gledanjem za mnoge.

 

 

DJETINJSTVO

Rođen i odrastao u Trinidadu i Tobagu, David Elcock je započeo svoju karijeru u emitovanju u vreme kada su radio i televizija bili glavni izvori informacija i zabave. Njegov doprinos razvoju medija u zemlji bio je ogroman, a njegova posvećenost i strast prema poslu bili su vidljivi u svakom projektu na kojem je radio. Elcock je bio pionir koji je postavio standarde za buduće generacije emitera u Trinidadu i Tobagu.

Elcockova smrt ostavlja veliku prazninu u svetu medija, ali i u srcima svih koji su ga poznavali i pratili njegov rad. Njegov sin Jason, koji je nasledio očevu ljubav prema medijima, istakao je da je njegov otac bio izuzetno ponosan na svoj rad i na sve što je postigao tokom svoje karijere. “Moj otac je bio čovek koji je voleo svoj posao i uvek je davao sve od sebe. Bio je pravi profesionalac i inspiracija za mnoge. Nedostajaće nam njegov glas i prisustvo, ali će njegovo nasleđe živeti kroz sve što je postigao,” rekao je Jason.

PAMTIMO TE

David Elcock će ostati upamćen kao jedan od pionira radija i televizije u Trinidadu i Tobagu, čovek koji je svojim radom i talentom obeležio jedno vreme i ostavio neizbrisiv trag u srcima svoje publike. Njegova harizma, profesionalizam i ljubav prema medijima bili su inspiracija za mnoge, a njegovo nasleđe će nastaviti da živi kroz sve one koji su ga poznavali i koji su imali privilegiju da uživaju u njegovom radu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here