Hvalio se da će mu doći 20 popova, da će mu doći televizija

**Ilija Grahovac, poznat kao Zmaj od Šipova, planira medijski spektakl na sahrani majke**

Ilija Grahovac, kontroverzni stočar i rijaliti učesnik poznat kao Zmaj od Šipova, ponovo je u centru pažnje. Ovaj put, njegovim neobičnim postupcima povod je sahrana njegove majke Boje. Nakon što je dospio u javnost zbog maratonskog govora na očevoj sahrani, sada planira još veći cirkus na majčinom posljednjem oproštaju. Grahovac već danima drži tijelo svoje majke zamrznuto, čekajući dolazak televizijskih ekipa, što je izazvalo ogorčenje među mještanima Šipova.

ČUDNE OKOLNOSTI

Mještani su za “Nezavisne novine” potvrdili da je tijelo Boje Grahovac već 10-15 dana zamrznuto, jer Ilija želi organizovati sahranu koja će privući pažnju medija. Planira dolazak dvadeset popova i televizijskih ekipa, što je dodatno uznemirilo lokalnu zajednicu. Grahovac je čak govorio o podizanju šatora za hiljadu ljudi, što su mještani doživjeli kao neprihvatljiv čin.

Episkop bihaćko-petrovački Sergije reagovao je na ovu situaciju, izdajući dopis sveštenstvu Arhijerejskog namjesništva šipovskog. U dopisu je izrazio zabrinutost zbog Grahovčevih morbidnih ideja i ponašanja. Episkop je naglasio da je ponašanje Grahovca, uključujući držanje tijela majke zamrznutim, svetogrđe prema hrišćanskoj vjeri i Bogu.

U svom dopisu, episkop Sergije je naveo da je arhipastirska dužnost upozoriti sveštenstvo na Grahovčevo ponašanje. Zatražio je da se u crkvenim obredima povezanima s Grahovcem učestvuje samo jedan sveštenik, a ne dvadeset kako je Grahovac planirao. Također, episkop je strogo zabranio da se Grahovcu ukazuju bilo kakve časti ili pažnja na crkveno-narodnim zborovima i vjerskim obredima.

 

MJEŠTANI ZBUNJENI

Mještani Šipova su potvrdili episkopove navode, izražavajući ogorčenje Grahovčevim postupcima. Smatraju da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i antipravoslavno. Ističu da je Ilija namjeravao napraviti cirkus od sahrane, organizujući “feštu” i medijski spektakl.

Ilija Grahovac, poznat po svojim ekscentričnim postupcima u raznim rijaliti programima, očigledno ne namjerava prestati privlačiti pažnju javnosti. Njegov najnoviji plan da pretvori sahranu svoje majke u medijski događaj izazvao je zgražanje i osudu. Mještani Šipova smatraju da je takvo ponašanje nepoštovanje prema pokojnicima i njihovim porodicama, te da prelazi granice dobrog ukusa i moralnih normi.

Na kraju, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati i hoće li Grahovac uspjeti u svojoj namjeri da organizuje spektakl na sahrani majke. Njegovi postupci rijetko prolaze nezapaženo, a mediji jedva čekaju priliku da isprate svaki njegov korak. Jedno je sigurno – Ilija Grahovac će i dalje ostati kontroverzna figura koja ne prestaje izazivati reakcije javnosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here