ZNATE LI DA JEDAN PARADAJZ ZAUVIJEK UKLANJA SVE DLAČICE SA LICA? Evo kako da napravite ČUDESNU MASKU – dlake više ne rastu! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Savjeti Zanimljivosti

ZNATE LI DA JEDAN PARADAJZ ZAUVIJEK UKLANJA SVE DLAČICE SA LICA? Evo kako da napravite ČUDESNU MASKU – dlake više ne rastu!

Vjerujemo da mnoge žena pate od problema sa dlakama .
I nekako se tokom godina taj problem samo povećava, dok je rešenja vrlo teško dokučiti. Postoje oni koji su efikasni, ali samo za kratko vrijeme, postoje i oni koji traju duže, međutim mogu naštetiti vašoj koži. Ova maska ne samo da je dobra za svaki tip kože, već će ukloniti i sve neželjene dlačice s lica, i što je najvažnije, učiniće kožu mekom.

Za pripremu ove maske trebat će vam sljedeće:
– Jedan paradajz
– želatinski prah
– sirovo mlijeko

Priprema i primjena su sljedeći:
Treba uzeti sok od jednog zrelog paradajza. Zatim u čašu stavite jednu kašikicu soka od paradajza i na kraju dodajte jednu kašiku želatinskog praha. Nakon ovih sastojaka dodajte jednu kašiku sirovog mlijeka. Zatim sve dobro promiješajte i dodajte nekoliko kapi meda. Ponovo promiješajte sve sastojke da sve postane jedna smjesa i zatim je vaša maska ​​spremna za nanošenje. Nanesite je tako što ćete na lice staviti debeli sloj maske i ostaviti da se osuši u potpunosti.

Kad se osuši pažljivo je uklonite s lica i nakon toga odmah ćete vidjeti kako je vaše lice mekano. Ovu masku možete napraviti i koristiti koliko god želite jer je potpuno prirodna i ne može naštetiti vašem licu. Jedino na što morate da obratite posebnu pažnju je da ga ne koristite prečesto jer se vaše lice može naviknuti na smjesu i tada to više neće imati efekta. Ali sigurno je da će vađe lice ostaviti bez dlačica, i da će ga oporaviti kao i učiniti mekanm.

Oglasi – Advertisement