Žene poludele za novim trendom…JEDETE STIROPOR JER HOĆETE DA SMRŠATE? Nutricionista Branka Mirković otkriva koliko IMA KALORIJA i da li je ISTINA da NE GOJI

0

Svi znamo da je odredište izleta na more blizu, a potrebno je odjenuti kupaći kostim, pa će ono što se zimi nakupilo na tijelu isplivati ​​na površinu. Zato se svakakva djeca na brzinu kupuju s portala, uopće ne prolaze nikakve liječničke preglede, a onda se u roku od 20 dana mogu razboljeti na savjet raznih guru savjetnika da bi dobili dobru liniju.

Najočitiji primjer je krumpirova dijeta, kako možete izgubiti 10 kilograma u 7 dana ako jedemo krumpir i jogurt. Danas ćemo se usredotočiti na jedan proizvod koji je sve popularniji među ženama, a to su rižini kolači, poznatiji kao “stiropor”. Vjeruju da od toga mogu smršavjeti, a koliko je zapravo zdrav i ima li učinka odgovara nutricionistica Blanca Milković.

“Pirinčane galete, odnosno slepljeni ekspandirani pirinač je skrob koji ima volumen. Ima kalorija kao i običan pirinač ali pošto je većeg volumena duže se žvaće i stvara iluziju da je manje kaloričan. Ima približno kalorija kao i kokice. Još jedan u nizu proizvoda koji gojaznim osobama ili osobama koje žele da smršaju daje lažnu nadu da jedu, a negoje se”, objasnila je ona.Kaže da ćete uz puno ugljikohidrata vrlo brzo biti gladni, a puno je bolje jesti voće i povrće, prema njezinim savjetima.