ŽENE, OPREZ! 8 ZNAKOVA DA SA VAŠIM ZDRAVLJEM NEŠTO NIJE UREDU: Ako primijetite broj 4. – ODMAH DOKTORU

0

Ljudsko tijelo se mijenja od rođena pa kroz odrastanje do kasnih godina. I to je normalno i treba tako da bude.

I kod muških i kod žena se s godinama javljaju i pojavljuju određeni simptomi u i na tijelu koji ukazuju na rad i sazrijevanje određenih organa i dijelova organizma. Svako od nas ima svoj biološki sat i složeni mehanizam koji predstavlja naše tijelo i svi organi rade u skladu jedeni s drugim i tako funkcionišu kako treba.

A onda kada se pojavi neko odstupanje u radu znači da nešto ne valja i da treba reagovari. A često samo zanemarimo simptome tako da se propusti dragocjeno vrijeme kada treba reagovati da se nešto spriječi i što prije izliječi.

Zato svako od nas treba dobro osluškivati svoje tijelo pa će se tako najbrže i najlakše uočiti ako nešto ne valja i tada imamo vremena reagovati na vrijeme i tražiti uzrok i liječiti se.

Obično kažu da postoji osam znakova koje treba pratiti svako od nas:

1. Napuhan stomak

Napuhan stomak nije rijetka pojava kod žena,obično se to dešava u vrijeme mjesečnice pa se na to i ne obraća pažnja ali ako traje duže od dvije sedmice onda to ukazuje da nešto nije u redu sa crijevima. To upućuje na endometrozu što nije nimalo bezazleno i može dovesti do daljeg problema sa napuhanim stomakom. Ovo je zaista nepredvidljiva pojava, nadutost se može zadržati danima pa čak i sedmica, a može nestati poslije par sati.

Ostatak ovog teksta možete da pročitate OVDJE