ISPRAVKA- Poštovane žene, dlake na licu nisu velika opasnost po vaše zdravlje

0

U original članku portala kreacije.info, pod naslovom ” ŽENE, NIKAKO NE IGNORIŠITE OVAJ PR0BLEM! Dlake na bradi su ozbiljna 0PASNOST! Znate li zašto ih imate?” koji smo objavili 03.11. 2022 godine bez ikakvih zvaničnih podataka navodimo kako mnoge žene imaju problema sa dlačicama kako na licu, tako i na ostalim dijelovima tijela zbog hormonalnih poremečaja koji nastaju uslijed menopauze, ili uslijed genetskog nasljeđa.

Kako je naveo i portal raskrinkavanje.ba, koji je uradio analizu ovoga članka, u cijelom tekstu se pak, ne navodi nikakav konkretan zdravstveni problem, već se kao mogući uzrok ove pojave navode hormonalni disbalans uzrokovan menopauzom i/ili genetska nasljednost.

NAPOMENA: U samome naslovu originalnog teksta stoji kako žene nikako ne smiju da ignorišu ovaj problem, te da dlake na licu ukazuju na veliku opasnost kada je zdravlje žene u pitanju, što je očiti primjer privlačenja pažnje čitaoca na dramatičan način, i što nema mnogo veze sa istinom, i što je klasični primjer klikbejta.