ŽENA ODVALI PRDEŽ U SRED EMISIJE! POCRVENELA! Voditeljki RTS-a se SMEJE CELA SRBIJA!

0

Dok gledamo program na televiziji, bilo da se radi o dnevniku, o nekom show programu ili drugoj vrsti i žanru programa ne razmišljamo koliko posla stoji iza svega onoga što gledamo i slušamo.

Vidimo lijepo obučene voditelje, našminkane koji svojom interpretacijom, svojim pokretima i mimikom komuniciraju sa nama putem ekrana. Svakako se o uspjehu jedne emisije ne može suditi samo na osnovu moderatora ,od direktnog predstavljanja nego je tu još jako puno osoba koje stoje iza toga kako je pripremljena emisija, od kamermana, od maskera i šminkera, od muzičkih urednika ali svakako uveliko zavisi i od samog voditelja ili voditeljice jer su oni upravo oni koje gledaoci samo vide i na osnovu njih zaključuju o uspjehu emisije.

Mnogi o tom poslu misle da je jedan atraktivan i privlačan posao da se samo sjedi, smješka, čita sa papira ili sa ekrana ispred sebe i prati ugao kamere u koju se gleda.

Međutim, stvari i nisu tako jednostavne kako izgleda , posao je veoma zahtjevan i pun izazova, svakako traži u svakom trenu veoma visok nivo koncentracije a posebno ako se radi o direktnom uključivanju ili programu uživo.

U programima koji idu uživo ili u direktnom uključenju reporterskom sa anekog mjesta, treba vladati potpuno situacijom, biti rječit, konkretan, uskladiti priču i vrijeme ali pokazati talenat za snalažljivost jer se u nekim momentima treba brzo djelovati i reagovati. Ovo je naročito bitno kada su voditelji u razgovoru sa nekim gostom, idu uživo i nikad nisu sigurni kako će gost odgovoriti na neko pitanje pa treba biti spreman na dalji tok konverzacije.

A obzirom da su i voditelji samo ljudi i kod njih se mogu desiti neke neugodnosti ili ispadi koji se onda dalje prepričavaju,šire društvenim mrežama, prave parodije na taj račun i to sve može biti veoma nezgodno za nekog voditelja jer mu se to onda uvijek vezuje kada se spomene njegovo ime.

Nisu rijetke situacije da kod moderatora dođe do nekontrolisanog izliva smijeha, ili pak da zaplaču na neku situaciju, da kihnu ili najčešće pogrešno izgovore neku riječ ili rečenicu . Tako nešto se dogodilo i popularnoj voditeljici sa RTS-a Dragani Kosjerini. Čitajući vremensku prognozu u Jutarnjem program, mrtvo hladno je pročitala da će temperature zraka biti 160 stepeni umjesto stvarnog broja 16 stepeni.

Možda to nisu mnogi ni primijetili dok se nije počelo vrtiti na društvenim mrežama ali to nije ništa u poređenju sa sledećim ispadom ove voditeljice. U jednoj od narednih emisiji u kojoj je išla uživo, htjela je malo olabaviti atmosferu pa je postavila jednu zagonetku : “U pete nišani, u nos gađa”,a sam gost u studiu se na trenutak zbunio I odgovorio ono što mu je prvo palo na pamet a Dragana se nasmijala i rekla “To nije tačno. Tačan odgovor je Prdež.”

U istom momentu kada je izgovorila, vjerovatno joj je sinulo šta je rekla pa se zacrvenjela ali je bilo gotovo, što je rekla rekla je.