Želite čvrstu kosu i vid kao u Sove? Ovo je sve što vam treba!

0
15

S godinama i korištenjem raznih preparata vaša kosa će biti sve u lošijem stanju. Vaš vid se s godinama troši i postaje lošiji a vanjski uticaj ima mnogo veze tako da trebate paziti šta radite.

Neke namirnice imaju veliki uticaj na vašu kosu ili vaše oči zbog toga što sadrže razne vitamine koji su potrebni da bi se očuvalo zdravlje. Od tih namirnica koje se svaki dan koriste, možete napraviti jedan domaći miks koji je prilično odličan za vašu kosu i vid.

Kosa će vam s vremenom biti gušća i čvršća a imat ćete vid kao u sove. Već kroz nekoliko dana od kako budete koristili ovu smjesu, ćete primjetiti znatne rezultate. Vid će vam biti oštriji i jači i kosa će imati više volumena.

Još jedna odlična stvar jeste ako su vam već počele rasti sijede dlake jer i u tom slučaju možete da vratite boju kose koju ste imali a sve od ovog domaćeg miksa koji ćete napraviti sami kod kuće.

Sve namirnice koje su potrebne za pravljenje tok miksa su lako dostupne i možete ih naći u svakom dućanu ili ih već imate kod kuće a sada ćemo vas uputiti na recept.

Trebate će vam neke stvari a to su:

  • Uzet ćete četiri limuna neke srednje veličine
  • Treba vam bijeli luk (tri čehna zapravo)
  • uzmite jedan kg domaćeg meda ili običnog
  • uzmite 200 grama lanenog ulja

Pripremanje domaćeg miksa:

Uzmite bijeli luk i očistite ga detaljno te ogulite.Spremite dva limuna oguljena i dva limuna koja ćete ostaviti s korom. Limun i bijeli luk prebacite u blender a onda to sve izmiksajte.

Ubacite laneno ulje u blender i med pa onda sve to zajedno izmiksajte. Kada dobijete jednu smjesu onda ćete nju prebaciti u teglu koju trebate dobro zatovoriti pa ju onda prebacite u frižider.

Kada budete koristili ovu smjesu onda vam treba drvena kašika a nikako ne koristite metalnu.Koristite lijek tri puta na dan a svaki put ćete uzeti po jednu kašiku lijeka na 30 minuta prije vašeg jela.