ZBOG VEZE SA NJIM PROTJERALI SU JE IZ HRVATSKE I SVE SU JOJ ODUZELI: On je bio NAJVEĆA LJUBAV glumice Mire Furlan- Njihova ljubav je rušila sve prepreke (FOTO)

0

Prošlo je dvije godine otkad nas je napustila legenda  jugoslovenske, ali i svjetske kinematografije Mira Furlan. I ma koliko svi mi voljeli njene uloge koje je ostvarila na filmu, televiziji, u pozorištu, većina je ipak Miru voljela šire od samih granica ekrana i pozornice.

Njen suprug Goran Gajić je prije nekih godinu dana objavio njene memoare”Voli me više od svega na svijetu”, koje je u Srbiji objavila izdavačka kuća “Buka”. Mira je jedno poglavlje svoje knjige posvetila upravo svojoj najvećoj ljubavi Goranu, a ovo je jedan odlomak iz knjige, koji govori o njemu:

“Povjerenje. Apsolutno, totalno povjerenje. Mogli smo jedno drugom reći sve, s osjećajem sigurnosti da ćemo jedno drugo razumjeti. Prvi put u životu ne slušam optužbe kako sam prežestoka, preteška, previše posesivna, da previše gušim. Moj intenzitet poklapao se s njegovim. Moja ljubav bila je dobrodošla. Primio me je raskriljenih ruku, punim srcem. Nisam trebala cenzurirati svoje osjećaje. Nisam trebala biti oprezna ili ostavljati dojam da sam na sigurnoj distanci. Nikad nisam osjetila ništa slično. Gdje je kvaka, neprestano sam se pitala. Ispalo je: nema kvake. Ovaj čovjek želio je moju ljubav, trebao ju je, upravo onu vrstu i količinu ljubavi koju sam samo ja mogla pružiti. Nije ju htio zauzdavati, ograničavati, dijeliti. Bila sam toliko naviknuta na muškarce koji su me htjeli samo u malim dozama, kao da bi veća količina naštetila njihovu zdravlju. Ovog puta konačno sam mogla obasuti svojom ljubavlju muškarca koji je zauzvrat svom svojom silnom ljubavlju obasipao mene.”

Njihova ljubav je bila započela sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka, a od samoga početka te njihove veze mnogi nisu sa simpatijama gledali na Mirin izbor. Njih dvoje su se upoznali na jednom nastupu grupe Le Cinema, 1986. godine, u kojoj je Mira pjevala, a nakon toga je Mira započela svoj život na relaciji Zagreb- Beograd.

Ostatak pročitajte OVDJE