Zbog ovoga nikada ne biste trebali držati telefon ispod jastuka dok spavate

0
47

Kako neka istraživanja navode, postoji 44 posto ljudi koji spavaju sa svojim telefonom pored kreveta, ili čak ispod jastuka. To je ljudima već ušlo u naviku, a većinom je to radi tempiranja alarma. Možda vam se to na prvi pogled čini prilično bezazleno, ali taj postupak može dovesti do raznih rizika od povreda, kao što ćemo vam to navesti u nastavku.

Tako nešto se već ranije dešavalo kada je tinejdžerka iz Teksasa 2014. godine ustala iz kreveta jer ju je probudio miris dima. Čim je to primijetila, onda je shvatila da se radilo o njenom telefonu koji je bio ispod njenog jastuka. Osim toga, postoje i razna upozorenja da to ne biste trebali raditi od strane proizvođača.

Upustva za telefone će naglasiti korisnicima da postoje neki određeni rizici koje ne bi trebali raditi kao što je to “Prekrivanje telefona posteljinom, ili tijelom, te debelom odjećom. Osim toga se podrazumijeva i prekrivanje bilo kakavim drugim materijalom koji će značajno utjecati na proticanje vazduha, jer u tome slučaju možeda ima efekta na performanse telefona i da postoji šansa da će izbiti požar, ili eksplozija.

Šef vatrogasaca koji se zove Dejvid Berardeska je upozorio sve korisnike da je svakom mobilnom telefonu potrebna ventilacija. Preporučeno je sve ove naprave držite na nekim podlogama koje su tvrde da bi toplota iz njih mogla padati. Kada se vaša baterija zagrije, onda je moguće da se istopi, ali i u nekim slučajevima da se desi i gore. Kada podloga nije tvrda i nezapaljiva na manje temperature, onda se može desiti svašta.