ZAŠTO JE NINO REŠIĆ PROMENIO VERU I OD AMIRA POSTAO NIKOLA: Pio je 2 litre votke dnevno! Imao samo 43 godine kad je umro

0

Pokojni pjevač Nino rešić, koji je poginuo sa 43 godine, je navodno promjenio vjeru. Na našim prostorima uvijek postoje ljudi koji nemaju problem stim da pređu sa jedne vjere na drugu.

Naime, on je rođen pod imenom Amir Reši 1964. godine u Kozarskoj Dubici,  a kroz određeno vrijeme odlučio je da promjeni vjeru i pređe na hrišćanstvo. Tada je promjenio svoje ime u Nikola. Imao je mnoge hitove kao “Donesi divlje mirise”, “Usne vrele kao žar”, “Udahni duboko”, “Što mi noći nemaju svanuća”, “Ti si kćerko tatin sin”, “Šta ću mala s tobom”. Neki misle da je vjeru promjenio radi boljeg plasmana na domaćoj sceni u Srbiji. Bio je jako vezan za majku i za brata.

Bio je jako veliki talenta, a njegova porodica i ljubavne veze su znatno uticale na njegove albume i pjesme. njegova kćerka Sandra rešić je također krenula njegovim stopama, pa se tako pojavila u emisiji Zvezde granda. Ona se trenutno nalazi u rijaliti programu Zadruga, gdje je već treću godinu za redom.