ZABIJELIO GLAVNI GRAD, SNJEŽNA OLUJA ZATRPALA ULICE: Led debeo nekoliko centimetara (VIDEO) – Kreacije Portal
Najnovije Novo

ZABIJELIO GLAVNI GRAD, SNJEŽNA OLUJA ZATRPALA ULICE: Led debeo nekoliko centimetara (VIDEO)

 

Već smo u nekoliko navrata pisali o tome koliko smo u posljednje vrijeme podložni raznim klimatskim promjenama, a u ovoj godini sve se čini da ih imamo najviše.
Početkom godine imali smo jake požare u Australiji, zatim smo imali zemljotrese, poplave, a svjedoci smo da ovo ljeto nije ni bilo ljeto u pravom smislu te riječi, te da smo jedva imali 10 dana sunčevih intervala.
Ostatak ljeta je prošao u raznim vremenskim neprilikama, pa smo imali obilne kiše padavine, padavine grada, olujne vjetrove koji su svakako uticali na poljoprivredne prinose.

Sve ovo se dešava, moglo bi se reći, zbog nepovoljnog uticaja čovjeka na prirodu, a prema prognozama stručnjaka u budućnosti nas čekaju još gore i još češće vremenske neprilike.

Tako u današnjem članku pričamo o jednom nevremenu koje je pogodilo Dalmaciju u susjednoj Hrvatskoj.

Naime, jako nevrijeme je juče predveče pogodilo podučje Dugopolja kod Splita, a toliko je bilo strašno da je u pojedinim dijelovima bilo i leda na putevima.

Za kratko vrijeem palo je više od deset litara kiše na kvadratnom metru, a grad je u jednom trenutku zabijelio puteve, dok na nekim mejstima sloj leda je bio debeo čak nekoliko centimetara.

 

Međutim, to nije bio kraj, dolaskom noći došlo je do pojave grmljavine, naročito nad Kaštelanskim zalivom, a taj oblak je donio nove padavine, ali i oluju.

U nastavku vam donosimo video da pogledate kako je to u jednom trenutku izgledalo.

Recite nam šta vi mislite o ovome? Da li ste vi doživjeli nekada strašno nevrijeme? Pišite nam

Oglasi – Advertisement