Za sve one koji još nisu naučili kako se zaštititi: Video koji objašnjava sve o distanciranju, o maskama i rukavicama- Ovo svako mora da pogleda i da nauči (VIDEO)

0

Svakoga dana iz cijeloga svijeta stižu informacije o sve većem broju zaraženih od korona virusa, ali i o broju preminulih osoba, koje su na žalost izgubile bitku sa ovim virusom. Vlade širom planete uvode mjere zaštite, svaka na svoj način, a neke vlade uvode zaista drastične mjere zaštite i ponašanja građana, kako bi što učinkovitije onemogućili širenje zaraze

Svi stručnjaci preporučuju obavezno nosanje zaštitnih maski i rukavica, te da se svi socijalno distanciramo, ali i dalje i nakon nekoliko mjeseci ovoga stanja ipak je veliki broj onih koji ne znaju kako trebaju da se ponašaju u ovoj kriznoj situaciji. Pa tako veliki broj ljudi ne zna, ili zna malo, na koji način skidati rukavice koje ste imali na rukama, kako skinuti ili staviti masku, koja je distanca između dvije osobe donekle sigurna. Zbog toga mi za vas imamo video koji su napravili u kanadskom savjetu za zdravstvo, a na kojim se jednostavno pokazuje koja pravila treba da poštujete za vrijeme pandemije, a koja mogu da spase i vaš i nečiji drugi život

Dakle, kada ste van svoga doma uvijek imajte na sebi masku i rukavice, održavajte distancu od drugih ljudi. Pazite na svoju higijenu, a rukavice stavite na ruke tek kada ste ih dobro oprali i posušili. Masku koristite samo jednom, a ako se radi o masci koja se može prati, otkuhajte je, zatim je osušite i opeglajte da bi se sve bakterije uništile. Obavezno se držite svih uvedenih mjera zaštite u vašoj državi, pa tako ne izlazite za vrijeme policijskoga sata, jer na taj način prije svega spašavate sebe, a onda i ostale.

I dalje najbolji način zaštite je izolacija, odnosno da vrijeme provodite u svojoj kući ili stanu,a  ako budemo svi poštovali ova pravila, i naša borba sa pandemijom će biti učinkovitija i vjerojatno brža.