Za manje od dva sata nas čeka potpuni POTOP: Spremite se za najgore, nebo i zemlja se SASTAVLJAJU!

0

Vremenske priliki odnosno neprilike pokvarile su planove mnogima, ali su isto tako napravile velike štete objektima, a odnijele su i nekolkiko ljudskih života. Do sada su kiša i grad bili poprilično uobičajni u ovo doba godine, međutim, nikada nisu bili ovoliko obilni kao sada. Srbija je trenutno najpogođenija zemlja regiona, a ovakvo se vrijeme očekuje i u narednih nekoliko dana. Podsjećamo, prije nekoliko dana, snažno nevrijeme je zahvatilo određene dijelove Srbije, kojoj je nanesena velika materijalna šteta, a među najtežim slučajevima bilo je područje Arilja.

Što se tiče vremenskih uslova za danas, u Srbiji se najavljuje promjenjivo oblačno vrijeme, sa višim temperaturama, kao i sa nestabilnom kišom na pojedinim lokacijama. Do kraja dana bi moglo doći i do jakih lokalnih pljuskova koji će biti popraćeni grmljavinom i snažnim olujnim nevremenom, što bi se najviše moglo odraziti na jugozapadne dijelove Srbije. Predviđa se da bi vjetar u većini zemlje mogao biti slab do umjeren. Što se tiče temperatura, jutarnja bi se mogla kretati od 13 do 18 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi do 28 stepeni, javljaju iz RHMZ. Kada je u pitanju glavni grad Srbije, tamo se očekuje jako toplo vrijeme sa kratkotrajnim pljuskovima, uz kojih je moguća pojava jake grmljavine.

Što se tiče tekuće sedmice, i dalje nas očekuje nestabilno vrijeme koji bi moglo da bude popraćeno olujnim nevremenom.  Temperatura će se kretati između 25 i 28 stepeni Celzijusa. Stoga u narednom periodu budeite jako oprezni, jer će vrijeme biti jako nestabilno tako da postoji mogućnost da se nevrijeme formira za vrlo kratko vrijeme.