ZA DVA DANA BOLOVI U KOSTIMA NESTAJU: Samo pomiješajte ova 2 SASTOJKA

0

Svi mi smo svjesni da je zdravlje jedno od najvažnijih stvari o kojem moramo brinuti. Toga smo najviše postali svjesni kako je krenula pandemija korona virusa, pa smo se okrenuli jačanju imunog sistema.


Uglavnom, nismo svjesni da se lijekovi za skoro sve bolesti nalaze u prirodi oko nas, pa nerijetko posežemo za raznim preparatima iz apoteka koji mogu da nas koštaju cijelo bogastvo, ali da baš i ne bude nekog učinka.
Svi mi smo svjesni toga da je med jako zdrav, a da li ste znali da u kombinaciji sa lovorovim listom predstavlja jedan čudotvoran lijek protiv kostobolje.

Lovorov list kod nas je uglavnom poznat kao začin koji ima veoma karakteristična miris i koristit se u skoro svim kuhanim jelima.

Upravo kombinacija meda i lovora uklanja višak soli u našem organizmu u pravo zbog toga jako je koristan u borbi protiv kostobolje.
Za pripremu ovog recepta potrebno je jedno pakovanje lovorovog lista i tri kašike kvalitetnog lista.
U šerpu naspite jedan i po litar vode i potopite lovorov list i ostavite da odstoji nekih pola sata, nakon toga upalite ringlu i pustite da se lovor i voda polako zagrijavaju i kada proključa, uklonite šerpu sa ringle.
Lovorov list izvadite i vodu koju ste dobili od toga zasladite medom.