Vrijeme je SLAVA, a uz njih ide i MAMURLUK, ŽGARAVICA, KILOGRAMI- Poznati travar iz Srbije ima najbolje rješenje za ove probleme- PRIRODNI LIJEK KOJI SVE RJEŠAVA (FOTO)

0

Došlo je vrijeme slava i skoro pa svaki dan imamo neku od njih, a to automatski znači u pravoslavnom svijetu bogate trpeze, a tu je i mnogo pića, i oni koji se ne znaju zaustaviti na čašici- dvije i koji ne znaju pojesti malo. Poznato je da većina ljudi u našim krajevima koristi rasol za liječenja mamurluka, i to onaj od kiselog kupusa kojemu je sada vrijeme. U ovaj lijek se kune na hiljade muškaraca, a ovo je potvrdio i jedan od najpoznatijih travara u Srbiji, Mirko Milinković, koji kaže da se i uzrok, ali i lijek mamurluka nalazi u buretu. Rasol od kiselog kupusa je prebogat vitaminima C, E, K ali i vitaminom U koji je jako bitan za želudac.

Milinković kaže, da je najbolje, ako se ujutro probudite mamurni, da odmah popijete jednu čašu rasola, a popodne još jednu, te navečer još jednu, te da ćete nakon toga biti kao novi i spremni za novu slavu.

Ali ovaj poznati travar otkriva da rasol nije jedino rješenje za ove stvari. Po njemu je najbolji lijek protiv mamurluka, pored rasola, biljka gardaševina ili kako je u narodu poznata, zečiji trn. Čaj koji se napravi od ove biljke pomaže da se naš organizam očisti od mnogih štetnih materija, a osim toga ovaj čaj je dobar i za rad bubrega, jer čisti bubrege od kamenca i od pijeska, te ako se ovaj čaj jedan period redovno pije, ovakvi se problemi rješavaju kao rukom odneseni