VOJNA PARADA U MOSKVI! Putin na CRVENOM TRGU: NATO ide ka našoj teritoriji, to je neprihvatljivo! Defile moćne tehnike! (VIDEO)

0

Rusija tradicionalno održava velike vojne parade u Moskvi i 28 drugih ruskih gradova u znak sjećanja na pobjedu nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. 11.000 vojnika prelazi Crveni trg i tačno u 10 sati po moskovskom vremenu počinje procesija zvona crkve Svetog Spasa. Parada je završila sat kasnije.

Konvoj samohodnih haubica Msta S nalazi se na trgu gdje se kreće borbeni taktički raketni sustav Iskander M. Vojnu paradu na Crvenom trgu započela je bubnjarska družina Moskovske vojne akademije Ministarstva obrane Rusije. Mladi glazbenici određuju tempo i ritam mimohoda. Uslijedio je mimohod sa simbolima pobjede, zastavom Ruske Federacije i simbolima Oružanih snaga Rusije.

“Klanjamo se vojnicima, medicinskom osoblju i svima koji dsanas stradaju u Donbasu. Danas ovde stoje i oni koji su došli direktno iz Donbasa. Trudili su se da nas oslabe iznutra ali u tome nisu uspeli. Snaga našeg neuništivog mnogonacionalnog naroda je u jedinstvu i ordanosti otadžbini. Onaj ko je uništio nacizam pokazao nam, svojim pokloljenjima šta je heroizam za sva vremena” rekao je Putin u svom obraćanju, te dodao:

“U prethodnim godinama pokušavali smo da održimo mirovne dogovore, ali nisu hteli da nas slušaju. Imali su potpuno drugi plan, sad to vidimo. NATO aktivno ide prema našoj teritoriji, to je apsolutno neprihvatljivo. NATO radi s ukrajinskim nacistima, Ukrajina dobija najmodernije oružje. Odluka o specijalnoj vojnoj operaciji je bila jedina ispravna”.