Vodu puštate sa spuštenom daskom? NISTE NI SVESNI ŠTA TO ZNAČI, UPOZORENJE! (FOTO)

0

 

Ovo je greška koju mnogi prave i samo pogoduju razmnožavanju bakterija. Puštanje vode bez da ste spustili poklopac, jer Talas vode može da čestice vode bavci i do 4,5 metara u visinu. Što znači da će sva prljava voda da dospije na druge površine. Umivaonik, pod , pa čak i u četkice za zube koje se nalaze u vašem WC-u.

Bilo bi najbolje da spustite dasku prije ispiranja, tako će se klice zadržati na WC šolji. Također, naglašavamo da ne bi trebali da puštate vodu dok sedite na istoj toj šolji, a to obično rade muškarci. Nikako nije higijenski i lako moežte samo doći u kontakt sa više nečistoća i bakterija.

Nikada ne menjate WC četku niti je čistite? Veliki broj uzme četku da očiste WC šolju i onda tu istu, tako prljavu četku vrate u posudu koja je vlažna. Sve one bakterija koje budu u stolici se prenose na četku, a u vlažnoj posudi imaju odlične uslove za svoj razvoj. Morate redovno na menjate četku i da pazite da posuda u kojoj držite nije vlažna, jer je vlažnost pogodna za razvoj bakterija i gljivica.