(VIDEO) STAMPEDO! Pogledajte najdramatičniji trenutak drugog dana protesta u Beogradu

0

Srbijanski mediji su došli do snimaka najdramatičnijeg trenutka koji je obilježio drugi dan protesta u Beogradu. Kao što se može vidjeti na snimku, demonstranti su se razbježali nakon što je policija, poslije višesatnog strpljenja, krenula u akciju rastjerivanja demonstranata. Podsjete radi, kao što su srbijanski mediji već pisali, incident se dogodio u Bulevaru kralja Aleksandra kada su se  demonstranti primakli jako blizu policiji, i to dok su bacali kamenice i suzavac prema kordonu policije, a čupali su i saobraćajne znakove. Naime, čitava situacije je počela da eksalira oko 22 sata i 30 minuta.

Žandarmerija je odgovorila suzavcima, koji su bacali na demonstrante sa oklopnih vozila. Bačena je velika količina suzavca, pa su tako i pripadnici Žandarmerije bez potrebnih maski porali da se povuku. Demonstranti su se zatim povukli još dublje u Bulevar kralja Aleksandra i oko Crkve svetog Marka, a policija ih potiskuje sve dalje i dalje, te je čitav kordon pomjeren sa platoa svetog Marka. Policija je počela suzavcem da potiskuje demontrante i to od crkve Svetog Marka u pravcu Tašmajdanskog parka.

Zatim su demonstranti počeli da pale kontejnere i u okolnim ulicama. Povlačeći se tako, iza sebe su ostavili uništene žardinjere i druge predmete. Ovakvo ponašanje demonstranate naišao je na veliko negodovanje od strane vlasti, koji su ih krivili za nepotrebno uništavanje javne imovine i nasilničko ponašanje.  Sinoćno neredi u Beogradu su nastavljeni do kasno u noć, a policija je tek između 2 i 3 sata iza ponoći uspjela da uspostavi mir.  Video možete pogledati ovdje.