VIDEO/FOTO- Danas ima 58 godina , a svi je znate ili ste barem nekada čuli za nju: Nećete vjerovati kako danas izgleda junakinja mnogih djetinjstava Pipi Duga Čarapa

0
88

Svi mi imamo neke stvari po kojima pamtimo svoja djetinjstva. Da li su to igre koje su se igrale u vremena kada smo bili djeca, da li su to naši prijatelji iz djetinjstva sa kojima smo pravili prve nestašluke i sa kojima smo doživljavali prve avanture ili je to neki crtani film ili dječja emisija koju nismo nikada propuštali.

Pa su tako mnoge generacije odrastale uz dogodovštine Pipi Duge Čarape koja je u svaki dom, bilo kroz knjigu ili kroz TV emisiju unosila radost i osmijeh u svaki dom.

Što se tiče Tv serije Pipi Duga Čarapa, nju je tumačila poznata švedska glumica Inger Nilson koja je u doba kada je snimala tu seriju i filmove imala samo osam godina. Danas Inger ima punih 58 godina, odavno se više ne bavi glumom već radi kao sekretarica. Mnogi se prisjećaju njene uloge famozne dječje junakinje, pa je normalno i da joj mnogi postavljaju pitanje zašto se nije nastavila baviti glumom.

Serija o Pipi Dugoj Čarapi koja je napravljena prema knjizi Astrid Lindgern je snimana u periodu od 1969 do 1970 godine, a na osnovu svega toga, malo kasnije je nastala i crtana serija o ovoj neobičnoj junakinji. I serija i crtani film su u to vrijeme bili veoma popularni pa je Pip na neki način postala planetarno popularna, pa nije rijetkost da i ovih dana, na nekim kanalima možemo pratiti reprize ove serije.

I danas mnogi prepoznaju Inger po njenoj velikoj ulozi i to baš zbog njenog karakterističnog osmijeha i znatiželjnog pogleda kojeg je imala i kao mala djevojčica.

Poslije serije o Pipi Dugoj Čarapi, Nilsonova se pojavljivala u još nekoliko filmova i serija.

Davne 2000. godine jesnimila “Gripsholm” reditilja Havijera Kolera, a 7 godina kasnije glumila je u njemačkoj TV seriji “Der Kommissar und das Meer”.Danas radi sasvim drugi posao , kao sekretarica u jednoj kompaniji i sretno je udata.