VIDEO: Amerikanka se udala za Hrvata pa na videu ukazala šta je sve nervira kod njega: Ovo bi vrijedilo za većinu muškaraca na Balkanu, ali kod zadnje stvari koja joj smeta ima da padnete od smijeha

0
82

Kali Hederšot je mlada Amerikanka koja na svom blogu dijeli detalje iz života u Hrvatskoj.

Blogerka (26) se prije nešto više od godinu dana preselila iz SAD, a u ovom krajnje interesantnom videu je podijelila šta je to kod muža najviše izluđuje.

1. Jedenje hljeba – Kako ona kaže jede previše, uz sve i svašta. Njoj je to nezamislivo, jer su Amerikanci inače poznati kao nacija koja se hrani veoma zdravo.

2. Sok – Nije joj jasno zašto ga toliko pije i kako nekada ne uzme vodu. Sok nije isto što i voda (kaže ona) koja je inače iz nacije koja se davi u Coca Colama i koji su izmislili većinu nezdravih napitaka.

3. Pivo – Ok, svi po nekad popiju koje pivo, ali nakon trčanja ili treninga joj je nezamislivo za razliku od ljudi iz Amerike koji su poznati kao najveće pivopije na svijetu, koji ne biraju termin kada će pivo konzumirati.

4. Kada vozi, ubrzava kad vidi STOP znak ili crveno na semaforu za razliku od Amerikanaca koji su inače umjereni u vožnji i oličenje su dobrih vozača i poštovalaca saobraćajnih pravila.

5. Satima sjedi u kafiću. E tu smo zaista na svijetu neprikosnoveni. A to važi za sve zemlje na Balkanu 

6. Kako može odustati od svega zbog iznenadnog odlaska na kafu. E, pa trač i čašica razgovora su najvažnije stvari na svijetu.

7. Meso – Baš kao i za hljeb, smatra da ga jede previše, za razliku od naroda iz kojeg ona dolazi koji su poznati kao najveći mesožderi na svijetu.

8. I na kraju rakija – Ne, ne pije je previše, ali to da je rakija lek za sve nikada neće razumjeti.  Zato draga djevojko i jesi iz Amerike, a ne sa Balkana. Rakija je lijek za sve, i za bolest i za tugu.