Već tri mjeseca živim sa mužem i njegovim roditeljima: Prvi dan kad sam došla u njihovu kuću osjetila sam da mi nešto tu smrdi

0
1924

Odnosi unutar porodice dosta često znaju biti veoma komplikovani, a posebno je to komplikovano za autsajdere koji vjenčanjem, udajom ili ženidbom uđu u neku porodicu, a onda s vremenom shvate da odnosi unutar iste baš i nisu najbolji, te onda dođu u probleme da ne znaju kako da se postave u odnosima sa pojedincima, a tako se nešto desilo i ovoj mladoj ženi koja je nakon udaje sa mužem počela da živi u kući svoga svekra i svekrve:

” Moja svekrva vara mog svekra sa njegovim rođenim bratom. Već skoro 3 mjeseca je prošlo od kako sam se udala za njenog sina, i sada živim u kući mog muža. Odmah nakon nekoliko dana suživota sa ostalim ukućanima, primjetila sam da su neke stvari jako čudne. Odnos moje svekrve i njenog djevera je bio nešto bliži nego porodični. Iako imam samo 21 godinu, nisam slijepa, i vidim šta se dešava. Imam tog “prevarantskog” iskustva i nešto mi je govorilo kako među njima ima nešto.”

Ovoj mladoj ženi đavo nije dao mira pa je odlučila da sazna o čemu se tu radi i smislila je i plan kako da dođe do određenih informacija, te je odlučila da taj plan jednoga dana i sprovede, a onda se desilo sljedeće:

” Prošli vikend sam rekla svekrvi da idem kod mojih i da ću možda i prenoćiti kod njih. Morala sam joj slagati, jer sam htjela da provjerim da li njih dvoje tajno viđaju. Nekako sam morala da ih uhvatim na djelu. Otišla sam u grad u kafić kod mog prijatelja, popila piće, a zatim se nakon sat – sati i po vratila kući i nečujno se uvukla. Zvukove koje sam čula da dolaze iz spavaće sobe svekra i svekrve bili su mi sasvim jasni da znam o čemu se radi. Međutim trebao mi je neki dokaz. Kada sam uletjela u sobu, imala sam šta i da vidim. Oboje su zanijemili od straha, a ja sam tada izvadila svoj mobitel i napravila nekoliko fotografija.”

I na kraju, ova žena otkriva šta je sve dobila sa ovim svojim postupkom, te kako joj je sada život mnogo lagodniji i bez puno stresa, barem kada je njena svekrva u pitanju:

”Šta reći, mogu samo da se zahvalim što imam ovakvu svekrvu jer sa ovim fotografijama sam sama sebi obezbjedila lagodan život. Već danas sam uspjela da ih iskoristim. Naime, svekrva je umjesto mene odradila sve kućanske poslove. Sebi sam obezbjedila alibi za čitav život i zbog toga sam mnogo sretna.”