VANDREDNO STANJE! Beograd, Vranje i Kragujevac: Šta podrazumeva proglašena vandredna situacija zbog korone u Pazaru? – Kreacije Portal
Najnovije Novo

VANDREDNO STANJE! Beograd, Vranje i Kragujevac: Šta podrazumeva proglašena vandredna situacija zbog korone u Pazaru?

Korona još nije gotova, jer smo svjedoci da se prvi talas još uvijek bori i kao rezultat imamo povećan broj zaraženih. Toj situaciji svakako doprinosii nepoštovanje mjera koje su donesene, a to su obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, dezinfkecija ruku i fizička udaljenosti.

Ono što je zabrinjavajuće jeste to da situacija nimalo nije dobra i da brojke od 193 novozaraženih u samo jednom danu govori da se mora hitno reagovati.
Sitaucija se naglo pogoršala u Novom Pazaru jer je tamo jedan zaraženi bio u kontaktu sa 84 ljudi, koji su se kasnijim testiranjem pokazali pozitivnim.

Ono od čega se strahuje da ako se ovako virus nastavi širiti morat će se uvesti nove mjere. To su već uradili vlasti u Novom Pazaru gdje je na snazi zabrana okupljanja na jvnom mjestu, više od 5 osoba. Zabrana rada javnih lokala duže od 19 sati, zabrana organizovanja javnih svečanosti, nošenje zaštitnih maski u određenim prostorima.
Pored Novog Pazara kritično je i u Beogradu, Vranju i Kragujevcu.
Koji je vaš komentar?

Oglasi – Advertisement