Usvojio je malu macu: Kada su došli kući maca je radila nešto što on nije mogao shvatiti…

0
49
Usvojio je malu macu: Kada su došli kući maca je radila nešto što on nije mogao shvatiti...
Usvojio je malu macu: Kada su došli kući maca je radila nešto što on nije mogao shvatiti...

Mnogo ljudi voli kućne ljubimce ili ostale životinje a tako je i ovaj momak po imenu Luk, ljubitelj maca. Prije toga je imao jednu sivu macu koju je volio više od svega a bio je sam sa tom macom u stanu godinama.

Jedno drugo su voljeli više nego išta ali onda je došao dan kojeg se Luk plašio. Njegova siva maca se razbolila a kada je otišao veterinaru onda mu je on rekao da nema spasa za njegovu sivu macu.

Osjećao se izbezumljen jer je bio mnogo povezan sa tom sivom,divnom macom a sada ju mora pustiti. Prošlo je par dana nakon toga a tada je i došao kraj života za njegovu sivu macu koju je zvao “Lui”.

Osjećao se pogubljen mnogo vremena ali onda je odlučio da je vrijeme da nastavi dalje. Otišao je do azila za mačke i izabrao jednog žutog mačka kojeg je na prvi pogled već zavolio.

Poveo ga je svojoj kući a onda kada su ušli u kuću taj mačor Baters je počeo da pokazuje neke znakove zahvalnosti. Mačak Baters se nije mogao odvojiti od svoga gazde dok je Luk sam ostao dirnut.

To je ono što mu je baš trebalo poslije teškog perioda kojeg je prošao. Već u početku su počeli da se druže i tako bili nerazdvojni. Baters je samo pratio svoga mačka i htio stalno da se mazi sa gazdom, izgleda da je i mačku trebalo ljubavi i topao dom.

Kada Luk dođe sa posla onda ga mačak Baters odma dočeka ispred vrata. Kada Luk legne da se odmara onda Baters obavezno dođe do njega i stavi svoje šape na gazdin vrat. Mačak tada nema namjere da mu da malo mira ali Luk voli kada ga nježne šape od Batersa smaraju.

Zajedno dijele krevet a Luk ima svako jutro alarm koji ga mazi dok se ne probudi. Već tada mačak bude spreman da se mazi a kada bude potrebno onda Baters masira svoga gazdu.

Pogledajte nekoliko njihovih zajedničkih slika: